Inrikes

Dawit Isaak får pris

Den 27 oktober fyllde journalisten Dawit Isaak 46 år. Han har suttit i fängelse i Eritrea i Afrika sedan 2001. På sin födelsedag fick Dawit Isaak priset Guldpennan 2011. Priset delas ut av tidningsorganisationen WAN.

– Det är ett mycket fint pris. Det ger honom och hans öde större uppmärksamhet utomlands, säger Tomas Brunegård som sitter i styrelsen i WAN till Expressen.

Dawit Isaak fängslades 2001 utan att veta vad han var anklagad för och utan att få en rättegång. Han familj bor i Sverige och vet inte hur det är med honom. Men många kämpar för att han ska bli fri.

–Vi hoppas att priset kan hjälpa till att sätta press på ledarna i Eritrea så att Dawit Isaak kan bli fri från fängelset, säger Anna Serner till Expressen. Anna Serner är chef för tidnings organisationen tidningsutgivarna.


28 oktober 2010

Fler liknande artiklar