Sverige

En elev tittar på sina betyg.

Elever som inte har kompisar riskerar att få sämre betyg. Foto: TT

Ensamma elever får lägre betyg

Elever som känner sig ensamma
får ofta lägre betyg.
Det visar en ny undersökning
som forskare på universitetet
i Örebro har gjort.

Elever mellan 10 och 15 år
har fått svara på frågor.
Elever som sade att de
inte hade vänner
eller hade blivit mobbade
hade ofta sämre betyg.

Därför är det risk att
ensamma barn inte kan
fortsätta studera på gymnasiet,
skriver forskarna.
De säger att skolorna
måste göra mer
för att alla elever ska må bra.

8 Sidor/TT


5 december 2017

Fler liknande artiklar

9 kommentarer

 1. Basel

  Det är rätt hundra procent eftersom det hände med mig när jag studerade  

 2. Joakim

  Inga bevis...

 3. Potatis

  Potatis är gott  

 4. Ali

  Det är sant. Det har hänt med mig  

 5. Hamid Re

  haha det är inte rätt tycker jag eftersom jag har många kompisar som alla är dåliga medan en del som har fukos på sina lektion och gör ordentligt läxorna får mycket bättre betyg.

 6. Jonna

   Älskar Sverige så mycket   

 7. Lina

  Det kanske inte   gäller   alla. Ensamma barn    kan   dels studera    flitigt, (mer  tid) och  må   dåligt   över    ensamheten.

 8. Senaste kommentaren

  En okänd person

   Det är helt rätt särskilld om en person som mig Jag har kommit i Sverige nästan 2.5 år sen från Afghanistan när jag var barn jag har blivit torterad av några personen som brukar vara med väpnade grupper i landet sedan fydde oss till Iran där bodde jag som en slav kunde aldrig gå på skolor medan jag var på en ålder som ville vara med i skolan.att titta på andra barn som fick gå skolan var mycket hämskt både i Afghanistan o Iran hade jag inga kompisar o nästan hela livet var jag ensam o nu är jag i Sverige o misade också skolan . Jag vet det att jag är en duktig kille o försökte mycket men nu jag är trött på allt o orkar inte göra någonting mer o vill vara ensam med mig själv man kna inte glömma vad det var som hände tankar snurrar i huvudet . Nu livet håller att upprepa igen för mig även i Sverige. Hur kan man studera med desa minnen?

Den här artikeln går inte att kommentera.

Det här är en gammal artikel. Därför går det inte att skriva några kommentarer.