Alla Väljare

Invandring viktigt i valet

I höst är det val i Sverige.
I år kommer invandring
att bli en av de viktigaste
frågorna i valet.
Det visar en undersökning
bland väljarna som
SOM-institutet har gjort.

Skolan, vården och brott
är också viktiga frågor
för väljarna.

Undersökningarna
har gjorts i 30 år.
Ingen gång tidigare
har väljarna sagt
att invandring är viktigast i valet.

– Frågorna om invandring
och hur invandrare klarar sig
i Sverige har varit viktiga.
Men det är nytt att de är
så här viktiga, säger Johan Martinsson
på SOM-institutet.

8 SIDOR/TT


2 januari 2018

Fler liknande artiklar

5 kommentarer

 1. Jurist

  Mest ska rösta för SD, Svenskarna är indignerad med sådan okontrolerad invandring. Sådan invandring skapade massa problemet i Svenska samhället.

 2. Regn

  Invandringen blir säkert en viktig fråga i valet 2018, och de stora förlorarna på invandringsfrågan på lång sikt är socialdemokratin. Räknar man Sd till högerblocket vilket man bör göra så har idag högerblocket kring 60% i många opinionsmätningar. Socialdemokratin var för ett år sedan på väg ned under 25%, och på några års sikt finns det en risk att socialdemokratin kommer att bli ett parti som har mellan 20-25%, vilket är ungefär hälften av vad de hade för ca 20 år sedan, och det mesta av orsakerna till detta ras beror på invandringsfrågan. Högerblocket kan på lång sikt anses ha kring 65% och vänsterblocket kring 35%. Moderaterna blir då de stora vinnarna då de kan göra som de vill i svensk politik. Sd håller ju mestadels bara med M och även mittenpartierna brukar många gånger tycka som M.

 3. Pelles Fru<tm>

  Man är urbota korkad om man röstar SD.  

 4. Romero

  De som är korkade är de som har satt oss i den här sitsen. Snart får man inte bo kvar i Sverige om man inte tycker som alla andra. Det är våra barn som blir hjärntvättade med all snack om att kön inte existerar och att de flesta som flyr till Sverige är snälla.Jag säger bara: Välkommen till Angered!Vakna upp Sverige!

 5. Senaste kommentaren

  A.Larsson

  Ingen politiker bryr sig om vanligt folk så ingen ide att rösta ändå. Dom kommer bara ljuga en massa i år igen sen gör dom som dom vill efter valet 

Den här artikeln går inte att kommentera.

Det här är en gammal artikel. Därför går det inte att skriva några kommentarer.