Alla Väljare

Liberalernas ledare Jan Björklund.

Liberalernas ledare Jan Björklund. Foto: T Oneborg / TT

Liberalerna vill höja lärarnas löner

Liberalerna vill ge lärare
högre löner.
Partiet vill höja en del
lärares löner med
5000 kronor.

– Det är för få unga
som vill bli lärare.
Därför måste lönerna höjas,
säger Liberalernas ledare
Jan Björklund.

Liberalerna vill satsa
2,5 miljarder kronor på
att höja lärarnas löner.
Partiet vill att 30 tusen
lärare ska få bli
huvudlärare i sitt ämne.
Huvudlärarna ska få
5000 kronor mer i lön.

De båda fackförbunden
för lärare tycker att
förslaget är bra.

Redan nu får skolorna
extra pengar av staten
till höjd lön för vissa lärare
som är extra viktiga.
De får också 5000 kronor
mer i månaden.

8 SIDOR/TT


18 april 2018

Fler liknande artiklar

9 kommentarer

 1. hphvbhsdebfyhwja

  jag tycker inte att de ska höja lärarnas löner D:

 2. a

  jag hatar lärare dom ska få mindre lön än dom har nu :D

 3. Regn

  Det börjar på att bli svårt för liberalerna att motivera att lärarlönerna ska stiga ytterligare. Många lärare har ju med de lönehöjningar som varit en lön på 35 000 - 50 000 kr i månaden. Ser man till innehållet på lärarutbildningarna så är tyngden och svårighetsgraden inte alltid så stor. Det gör att folk med motsvarande utbildningar många gånger har en lägre lön än vad lärarna har. Det finns också en löneglidning som gör att lärarnas löner ibland höjs mer än genomsnittet på arbetsmarknaden. Liberalerna kommer att få det svårt att locka till sig väljare med höjda lärarlöner.

 4. Isabella

  Jag hoppas att lärarnas löner höjas eftersom de har studenter som er.

 5. Anette

  Ja. Lärarna måste absolut få högre löner. Det är viktigt. Unga måste också få bra utbildning. Lärarna har studerat många år på universitet. Om de får mer pengar i lön kanske fler väljer att stanna kvar på skolorna och arbeta.

 6. Anette

  Kraven på lärarna har blivit högre. Det tar 5,5 år att studera för att få en utbildning för att bli gymnasielärare. Det tycker jag är lång tid. Längre än att bli psykolog och psykoterapeut. Lärarna har ett stort ansvar och många elever. Det är bara naturvetarna och mattelärarna som har 50.000 i månaden. En lärare i samhällskunskap eller engelska kan till exempel kan ha ca 35.000 i månaden efter att ha jobbat i 20 år. Det är orättvist, tycker jag. 

 7. Esmat

  Det är en jätte bra idé! Lärarna måste få mer lön än de får juste nu för att till de unga som vill bli lärare

 8. Senaste kommentaren

  Diddi

  Liberalerna tror att alla andra är som de själva, blodsugande parasiter. Och har glömt att det finns något som heter humanister som från allra början inte valde läraryrket på grund av lönernas. Det är fortfarande varken status eller lönersom lärare mår sämst över utan över att inte kunna bedriva en kvalitetshög pedagogisk systematisk verksamhet. Ta era löner och stoppa upp dem någonstans, det är barnen vi är här för. BARNEN!

Den här artikeln går inte att kommentera.

Det här är en gammal artikel. Därför går det inte att skriva några kommentarer.