Alla Väljare

Magdalena Andersson är finansminister.

Magdalena Andersson är finansminister. Foto: J Gow / TT

Mer pengar till vården

Nu kommer regeringen
med sitt förslag om hur
Sveriges pengar ska användas i år.
Regeringen ska använda
2,5 miljarder kronor till nya förslag.
Mest pengar ska gå till vården.
Köerna ska bli kortare
och fler ska få jobb i vården.

Finansminister
Magdalena Andersson
säger att Sveriges ekonomi är bra.
Hon säger att det inte
ska bli några höjda skatter.
Regeringen tror inte heller
att räntorna kommer att höjas.

– Många har jobb
och Sverige har lite skulder.
Våra förslag kommer att
göra Sverige starkare,
säger Magdalena Andersson.

Regeringen tror att
arbetslösheten kommer
att minska lite.
I dag är omkring sex procent
av de vuxna i Sverige utan jobb.

Här är några andra
av regeringens förslag:

– Mer pengar till vården av gamla.

– Bättre utrustning till
poliserna och tullen.

– Fler sommarjobb.

– Bättre bostäder till unga flyktingar
som kommer ensamma.

– Mer pengar till miljövänlig energi.

Socialdemokraterna
och Miljöpartiet i regeringen
har fått stöd av Vänsterpartiet
för sina förslag.


16 april 2018

Fler liknande artiklar

6 kommentarer

 1. Regn

  Förvånansvärt lite med pengar till sjukvården med tanke på de stora problem som verkar finnas. Annars fortsätter S med en hård sparpolitik. Man kan spå ett överskott i statsfinanserna i år på ca 80 miljarder kr, när man tar bort konstiga poster som t e x skattekontot. Borgarna hade ett underskott på 60-70 miljarder kr när de lämnade över makten till S, vilket betyder att S har stärkt upp statsfinanserna med 150 miljarder kr på 4 år. Detta kan ses som en slags svångremspolitik där väljarna kan komma att lämna S i valet i höst för otillräckliga satsningar. Kvarstående sökande inne på arbetsförmedlingen är som vanligt mellan 600 000 till 700 000 personer, vilket när man räknar med fler grupper i praktiken innebär 1 miljon arbetslösa. Arbetslösheten har i stora drag varit på det här sättet under de sista 20 åren. Världskonjunkturen ser annars bra ut under de nästkommande två åren, enligt IMF, vilket innebär fortsatt högkonjunktur för Sverige som är väldigt exportberoende.

 2. Angel

  I dag är omkring sex procentav de vuxna i Sverige utan jobb....Sverige har 11 milion av människor ...so har Sverige ...hur mycket utan jobb och med bidraga??????

 3. En klok dåre

  Använd dessa pengar för att stoppa gangarster 

 4. Regn

  Angående påståendet att Sverige har 11 miljoner invånare. Antalet folkbokförda invånare i Sverige är egentligen 9,6 miljoner personer, och inte som SCB uppger det till 10,1 miljoner invånare. SCB blev själva tvingade av EU att beräkna hur många som har utvandrat ur Sverige men som inte har ändrat sin folkbokföring, och i en försiktig uppskattning kom man fram till att det var knappt 200 000 personer. Men när man tittar på antalet nollinkomsttagare sedan början av 90-talet i SCB:s statistik och jämför med nu så rör det sig om ca 500 000 personer. Detta gör att de folkbokförda invånarna som fortfarande finns kvar i landet är 9,6 miljoner personer. För att en person ska ha ansetts flyttat från Sverige måste denna person ha bott minst ett år utomlands. Det lär dröja ytterligare 7-8 år innan Sverige i verkligheten passerar 10 miljoner folkbokförda invånare.

 5. Anette

  Vården måste få mer pengar. Och omorganiseras. Så här kan vi inte ha det. Gamla och sjuka människor kan få sitta på akutmottagningen ett dygn utan att få hjälp. 

 6. Senaste kommentaren

  Hehehe555

  Jag tycker att det är viktigt med både poliser och vård för gamla. Jag tycker att man ska höja lönerna lite och att man inte ska slepa ut en massa dåliga saker i naturen. En dag kommer jorden vara dålig om vi inte slutar shika ut dåliga saker för naturen!

Den här artikeln går inte att kommentera.

Det här är en gammal artikel. Därför går det inte att skriva några kommentarer.