Vardags

Ungdomar äter

Ungdomar äter. Foto: J Henriksson / TT

Maten visar vem du är

Tidigare var det viktigt
för ungdomar att visa
upp en viss klädstil
eller att gilla en viss
typ av musik.

Men de senaste åren
har maten blivit viktigare.
Det visar en ny undersökning
bland unga svenskar
mellan 15 och 24 år.

– Maten är viktigt för att
visa vem man är,
säger 17-åriga
Clara Bertoft Sörngård.

Många av ungdomarna
i undersökningen säger
att de är vegetarianer.
En hel del äter ändå
kött ibland.
Men de vill gärna visa
att de bryr sig om klimatet,
att äta nyttigt och hur djuren
har det. Därför kallar
de sig vegetarianer,
visar undersökningen.

Undersökningen heter
Ungdomsbarometern och
har gjorts varje år sedan
1991.

8 SIDOR/TT


23 januari 2018

Fler liknande artiklar

9 kommentarer

 1. lalala

  inget intressant här.

 2. ❤️❤️❤️❤️❤️

   

 3. Regn

  Maten kan vara viktig när det gäller hälsan och inte enbart för att visa vem man är. Det verkar som att om man äter frukt, grönsaker och bär från olika källor så kan man t e x förebygga risken för att få cancer med kanske så mycket som 70-80%. Det krävs väl då att man äter åtminstone 7-8 frukter om dagen eller motsvarande från grönsaker eller bär. Sedan får man givetvis inte röka eller dricka större mängder med alkohol, eftersom dessa två saker är starkt cancerframkallande. Narkotika är också starkt cancerframkallande och de smygnarkomaner som fortfarande lever upp till 50 års ålder är många gånger fulla med cancertumörer. De sista 20-30% i risk för att få cancer beror sedan på den genetiska faktorn eller att man får ett virus som senare ger cancer. Virus som ger cancer kan t e x vara hepatit C. Sedan finns det kanske några mindre orsaker till som ger cancer som luftföroreningar och annat, men det verkar för det mesta inte vara någon större procentsats. Bär är något som många glömmer att äta, trots att de många gånger innehåller starka antioxidanter som gör att det är mindre risk att få cancer.

 4. Marian

  Asså ungdomar tänker liksom bara på kläder liksom såhär byxor som är söndriga tröjor som har hål asså det leker coola liksom det har en iPhone sen har det Instagram Snapchat musical.ly och sådant haha de leker typ dricka coola ute hänga med vänner ta på sig adidas skor eller sneacks

 5. kanin :D

  det visste inte jag att maten visar vem man är! det var väldigt intressant att läsa om! Fast det brukar typ alltid vara bra nyheter på 8 sidor tycker jag!         

 6. Itsme123

  Om man är vad man äter så kan det inte stämma jag minns inte att jag ätit en jävla legend   

 7. Senaste kommentaren

  Wtf

  Ät som ni vill onödigt att vara vegetarian 

Den här artikeln går inte att kommentera.

Det här är en gammal artikel. Därför går det inte att skriva några kommentarer.