Världen

turkiska ledare

Turkiets premiärminister Binali Yildirim och en av militärernas chefer. Foto: AP/TT

Turkiet krigar i Syrien

Turkiska krigsflygplan
har bombat kurdiska byar
i Syrien senaste dagarna.
Bomberna fälls kring staden
Afrin där kurdiska soldater
har makten.

Flygplanen har bombat
fler än 150 byar i området.
Minst arton människor
har dött.

Nu har turkiska
soldater också gått in
i området för att kriga
mot kurderna.

Kurderna har också skjutit
raketer in i Turkiet.

– När de skjuter en raket
mot oss skjuter vi hundra
tillbaka, säger en turkisk ledare.


22 januari 2018

Fler liknande artiklar

27 kommentarer

 1. Stop

  Turkiyet krigar inte mot kurdarna krigar mot teror gruperna som bygnat fron starka landerna ok anvender kurderna i teror gruperna 

 2. Vasiliy

  Sluta vilseleda människor. Turkiet krigar inte mot en specifikt folkgrupp. Turkiet krigar mot terrorgrupperna för att skydda sina gränser. 

 3. Hej

  Man måste läsa och fråga .....Läs : list of massacres in Turkey Wikipedia.Fråga Armenier,greker,kurder och andra...Turkiet har förnekat allt. Det finns kanske överdrifter eller allt det här är påhittat, men de är mycket att förnekas ,dessutom är resultat fortfarande kvar. många folkmord har erkänts av många länder som Frankrike.Men det betyder inte att turkarna eller den nuvarande regeringen har ansvar för vad som möjligen har hänt .

 4. Afrin

   kurderna är inte teror ..kurderna är den enda soldat som bekämpade mot isis ..och nu turkiet anfaller min byn med isis och alkaiede ...måste alla förstora att om vi bara säger vi är kurd säger turkiet ni är teror eftersom det finns 20 milioner kurd i turkiet och de vill att kurderna bor hela sitt liv som slav ....vi vill tryg ..vi vill brodskap SAVE AFRIN 

 5. 8 sidor är bäst....

  Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej.     Dom får inte göra det.


 6. Afrin

  Turkiet gör massaker mot kurderna i Afrin ...kurderna kväste isis i Rakka men nu alla världen tittar på deras utan att göra något ...djuren har rättighet mer än kurderna We protekt all the warld from isis but now all the world do nothing for us Please save Afrin  

 7. The fact

  Om de vill skydda sina gränser ..varför alla isis kom till syrien från turkiet och de var i Tal Abied 3 år och de fick stöd från turkiet ....och isis hade contor i gazianteb och konia och de gör vad de vill i turkiet ..de solidat människor där 

 8. Senaste kommentaren

  The fact

  Turkiet använder raketten mot kurderna och flygvapnet och alla sivilla lämnar deras hus ..ingen hjälper de ..turkiet är alierad med isis och alkaiede mot kurderna eftersom de säger kurderna är kättare(kafir) . SAVE AFRIN 

Den här artikeln går inte att kommentera.

Det här är en gammal artikel. Därför går det inte att skriva några kommentarer.