Världen

Spion kan ha blivit förgiftad

Sergej Skripal var en viktig
militär i Ryssland.
När han berättade
om hemliga uppgifter
för andra länder
straffades han som spion.

Senare släpptes han
och fick resa till Storbritannien.
Ryssland bytte honom
mot en av sina egna spioner
som åkt fast utomlands.

I förra veckan skadades
Sergej Skripal och hans dotter
i Storbritannien.
Storbritanniens regering säger
att det var Ryssland
som försökte döda dem.
Troligen har ryssarna försökt
att döda dem med giftig gas
på en restaurang.

Rysslands ledare säger
att det är helt fel.


13 mars 2018

Fler liknande artiklar

1 kommentarer

  1. Senaste kommentaren

    Regn

    Det finns lite olika alternativ till vem som är skyldig till att ha förgiftat de här två personerna. Det ena alternativet är att den ryska regeringen med Putin i spetsen har gett order om att de ska lönnmördas, men konsekvensen för Ryssland blir försämrade relationer med Storbritannien. Storbritannien kan komma att vidta motåtgärder som t e x kan inbegripa handelssanktioner, vilket gör att Ryssland får sämre tillväxt i sin ekonomi, vilket gör att det inte är helt logiskt att den ryska regeringen har gett order om dessa förgiftningar, men det kan ändå vara de som är skyldiga. Ett annat alternativ i det korrumperade Ryssland är att folk inom den ryska säkerhetstjänsten, utan att ha fått order från den ryska regeringen, springer omkring och försöker lönnmörda folk. Det skulle kunna vara på det här viset, eftersom det verkar som om Putin bara har kontroll över det som är närmast honom själv. Det finns en risk för att en del ryssar inom både militären och den ryska säkerhetstjänsten gör litegrann som de vill.

Den här artikeln går inte att kommentera.

Det här är en gammal artikel. Därför går det inte att skriva några kommentarer.