Vardags

  • WEB_INRIKES

    Josefine Larsson och Jan Nilsson lyfter en låda med tång. Foto: TT

  • WEB_INRIKES

    Tarmtång smakar friskt av hav. Foto: TT

De odlar mat i havet

I Kivik i Skåne
testar Josefine Larsson
och Jan Nilsson
att odla mat i havet.

Josefine Larsson är forskare
och Jan Nilsson är ledare
för en förening i Kivik.

Liknande odlingar finns
på många ställen på jorden.
Det är för att forskare
och andra människor
undersöker vad vi kan äta
i framtiden.

Vi blir allt fler människor
på jorden.
Samtidigt finns det inte
hur mycket mark som helst
att odla mat på.
Då kan mat från havet
och mat som odlas i havet
vara en lösning.

Musslor, ostron och alger
är några saker
som vi kan odla mer av i havet.

Jan Nilsson tror att vi
kommer att äta mer saker
från havet redan om tio år.

8 SIDOR/TT


15 september 2021

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

16 kommentarer

  1. OOOOOooooo skriver:

    😀😀

  2. Hej skriver:

    Men är sjögräs gott då?

  3. ?litet barn? skriver:

    Det låter coolt att vi kommer äta havets mat!

  4. GgjS skriver:

    💅💅🏻💅🏼💅🏼💅🏽💅🏾💅🏿

  5. Anonym skriver:

    det är gött med sjögräs

  6. Anonym skriver:

    håller med 😃😀

  7. Imposter🔪🔪🔪 skriver:

    Sjögräs är blä. Men tång är gott😋

  8. Cheese skriver:

    Wow det blir spännande för framtiden😀

  9. Anonym skriver:

    COOLT

  10. COOL skriver:

    Bra ide💞

  11. jag e bäst skriver:

    wowie🥳

  12. Leïlah Mahiéddine skriver:

    Som vanligt, blir mat från havet jättedyr, annars är både sjögräs och annat från havet både god och nyttig mat!

  13. The best skriver:

    Jag har aldrig smakat växter som kommer ifrån havet, undra om det blir gott 😋

  14. Mumintrollet skriver:

    Lite weird men jag antar att alla gillar olika mat och sure 😉

  15. Iulia skriver:

    Supercool 🤗😘👌

  16. Anonym skriver:

    Kan man äta ALGER!😷