Alla Väljare

Alliansens partilderare

Alliansens partilderare. Foto: H Montgomery / TT

Alliansen vill ha 2-årigt gymnasium

Partierna i Alliansen
vill ha en ny kortare utbildning
för unga som vill lära sig ett yrke.
Den ska vara två år
i stället för tre år.

Den nya linjen ska
vara för ungdomar
som har haft svårt
i grundskolan.
Omkring 20 tusen elever
om året går ut grundskolan
utan att få något betyg.
De kan inte gå gymnasiet i dag.
Meningen är att de skulle
få gå en 2-årig linje.

– Det är bra om de får
en kortare utbildning
och sedan ett jobb, säger
Liberalernas ledare
Jan Björklund.

35 procent av dem som
börjar på gymnasiet slutar.
Partierna i Alliansen
tror att en kortare linje
skulle vara bra för dem.

8 SIDOR/TT


11 april 2018

Fler liknande artiklar

4 kommentarer

 1. swe

  Jag ser en dag att årskurs 6 kommer att få ett jobb

 2. Regn

  Detta kan vara ett sätt att minska ned på brottsligheten. Desto längre tid folk går i skolan desto mindre brottsliga blir de i genomsnitt. Folk som inte har begått så mycket brott i 20 års åldern har för det mesta blivit för gamla för att bli riktiga brottslingar. Skolan är då viktig för att hålla folk borta från brottsligheten, och inte minst knarkbrottsligheten. Knarket som uppmätts i avloppsvattnet för minst ett 20 tal orter i Sverige räcker i genomsnitt till ungefär 7% av Sveriges invånare vid en normal dagsdos. 7% av Sveriges invånare är 700 000 personer, och detta är på ett ungefär antalet heltidsnarkomaner i Sverige. De som dominerar bland narkomanerna är smygknarkarna som är kring 650 000 personer, och de synliga parkbänksknarkarna är "bara" ca 50 000 personer. I avloppsvattnet mäter man enbart på cannabis, kokain och amfetamin. Opium mäter man än så länge inte på, men används förmodligen av minst 100 000 personer.

 3. En åsikt

  Snälla regn! Det du skriver ser ut att komma från en robot men det gör det inte eftersom robotar inte stavar fel. Min åsikt är tvärtom. Vad händer med allt man behöver lära sig på det tredje året? Ska det knökas in i första och andra året då eller?? Att inte lära sig allt kan innebära misstag i sitt jobb vilket ( om man har sådant sags jobb) kan innebära död. Man kan få lättare att skaffa jobb men svårare att behålla det vilket innebär större arbetslöshet. 

 4. Senaste kommentaren

  Shafi

  Det är bra om de får en kortare utbildning och sedan ett jobb, på jobbet man blir snabbare utvecklen än lång studera. 

Den här artikeln går inte att kommentera.

Det här är en gammal artikel. Därför går det inte att skriva några kommentarer.