Vardags

En äldre man löser korsord

Just nu ska gamla människor inte gå ut. Foto: TT

Glöm inte de gamla

Människor över 70 år
ska inte träffa folk just nu.
Det är väldigt farligt
om de blir smittade av corona.

Gamla människor ska inte ens
gå ut för att handla mat.
De ska inte åka buss
och inte träffa släktingar.

Därför behöver vi andra
hjälpa de gamla.
Vi behöver hjälpa till
att handla mat och mediciner.

När du lämnar över maten
är det viktigt att ni inte
rör vid varandra.
Du kan till exempel
hänga kassen på dörren.

Det går också bra att laga mat
hemma och lämna över.
Viruset corona sprider sig inte
med mat.

Det kan bli väldigt ensamt
för en person som bara
sitter hemma.
Det är bra att ringa ofta
och prata en stund.

– Det är väldigt viktigt
att få prata med andra,
säger Christina Tallberg
på pensionärernas förening PRO.

Det kan dröja länge
tills vi kan träffa varandra
som vanligt igen.

8 SIDOR/TT


18 mars 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

11 kommentarer

 1. Milena skriver:

  Bra artikel!!

 2. Söt skriver:

  Det är bra förslag💞

 3. Söt skriver:

  De är svårt för människor gamla personer när man stannar hemma de känner ont i kroppen min mamma hon över 70 min syster hon är diabetes de är hemma över en vecka, jag säger min andra släkting inte besöka oss.

 4. Anonym skriver:

  Hej! Jättebra artikel. Vi behöver vara rädda om varandra just nu och speciellt dom äldre! Jättebra tips det med maten osv… 😊

 5. Boo# skriver:

  Varför skulle jag kunna glömma de gamla?

 6. K kola skriver:

  🧐🧐🧐🧐🧐

 7. Anonym skriver:

  😰😰😰😰😰

 8. Irina skriver:

  Hej, har en städföretag med många kunder över 70! Regeringen har beslutat att man ska inte har kontakt med de! De beställa städning pga att de inte mer kan göra det själva! Vad ska jag göra??? Varje kväll ringa jag de och frågar efter är ni pigg? Jag vet inte vem kan jag fråga vad jag kan göra?? Jag vill inte heller smitta mig men jag vill hjälpa!

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Irina

   Det var en svår fråga.
   Vi har inget svar på den.
   Tyvärr.

   Hälsningar från 8 Sidor

 9. Anonym skriver:

  Jag tycker det är bra att ge ut tips osv om detta✌

 10. Milena skriver:

  Irina -vänta nu! stanna hemma och du kan ringa bara sina kunder och fråga om de har mat och att påmina att ta sin medicin och lite prata med de för att de känner sig bra! Men går ingenstans,stanna hemma och vänta! Vi måste klara stoppa sjukdom!