Krönika

Alla får grått hår

En av mina kompisar
fick höra att hon borde
göra något åt sitt gråa hår.

– Gå till frisören
och gör något åt det.

– Kvinnor ska ta hand om sig
och vara fräscha som rosor.

Det var en okänd man
som sa det till henne.
En okänd man
med grått hår
och grått skägg.

Min kompis svarade
att hon trivs
med sitt gråa hår.
Hon låter det vara
precis som det är.

– Du är fin.
Och du är inte
ensam om att visa
ditt gråa hår.

Så svarade en frisör
till min kompis.

Frisören säger att fler och fler
låter det gråa håret vara.
Fler och fler visar att tiden går.
Att vi är vackra
hur gamla vi än är.

För alla hår blir gråa.
Kroppen fungerar så.
En del får grått hår tidigt.
En del får grått hår sent.

Mitt hår är också grått.
Första gråa håret kom
när jag var ungefär 30 år.
Då började jag gömma
de gråa hårstråna med färg.
Det gör jag fortfarande.

Jag kanske vill glömma
att tiden går.
Jag kanske vill låtsas
vara yngre än vad jag är?
Jag kanske försöker
vara en fräsch ros på låtsas?
När ska jag bli äkta?

Marie Hillblom


11 oktober 2022

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

15 kommentarer

 1. Luisa skriver:

  Marie! Jag vill aldrig ha grå hår! Jag kan stanna utan mat och lämna sista slant för färga! Alltså jag tycker också att kvinnorna måste sköta sig a ser bra ut! Kvinna är kvinna och oavsett om hur hon lever-är hemma med barn eller är 24 i arbete så kan hon ser bra ut!

 2. Luisa skriver:

  Idag när va har all kosmetik är det synd att låta vara! Jag är muslim så jag undviker att vara mycket sexy men man måste ge sin ”nefis” tillräckligt! Du Marie måste vara mer flexibel! Lyssna gärna på Karel Gotts låt-”byt stale mlad”!

 3. Luisa skriver:

  Alltså Marie ved du att drottningen är stenbocken som du är??? Titta på henne!!!!! Så ska en kvinna ser ut!

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Luisa!
   Tack för dina åsikter.
   Olika människor tycker olika
   om vad som är vackert.
   Jag tycker vi måste få bestämma själva
   om vi vill ha grått hår
   eller om vi vill färga det.
   Ingen ska bestämma det åt oss.

   Hälsningar,
   Marie på 8 Sidor

 4. Luisa skriver:

  Vet du-jag är sjuk just nu och ligger hela dagen på soffa! Det enda vad jag kan göra är att tänka! Jag tänker på x saker-på min man, på mina barn, på Sverige också, på vänner och result av det hela är att jag är mycket psykisk trött eftersom allt går felaktig enligt mig!

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Krya på dig Luisa!

   Hälsningar,
   Marie på 8 Sidor

 5. Luisa skriver:

  Som du vet jag är muslim och jag hade slöja flera år! Men jag berömmer här mitt man som köpte mig de dyraste och finaste i Turkiet! De var så vackra att när vi promenerade i Brno så alla hade beundrande kommentarer!

 6. Luisa skriver:

  En sak jag funderade kring var vi kvinnorna! Mitt åsikt om du bryr dig är att alla kvinnorna måste ha det sitt klänning alltså som kvinnorna i Beverly Hills! Tyvärr världen klarar inte det!

 7. Luisa skriver:

  Samtidigt måste jag säga att de som vill ha slöja så måste omgivning aceptera det! Men i Sverige om man har slöja så är man kastat i en påse och i en stadsdel! Det är fel! Jag använder inte slöja eftersom jag vill inte att min man är hatad!

 8. Luisa skriver:

  Mitt åsikt är -varför en kvinna (KVINNA) måste ha bara ett par jeans och sitt parfym spara bara när hon gåt till opera (som i Tjeckien) och varför kvinnorna måste ha slöja-enligt mig måste omgivning vara tillräckligt uppfostrade och stirra inte om kvinna inte vill…..

 9. Luisa skriver:

  Varför måste jag ha grå hår??? Hela mitt liv jag kämpade att rädda världen, min syskon, rädda situationer och vad? Nu är jag sjuk och det enda jag vill ha är bra hälsa och attALDRIG HA GRÅ HÅR! Svara gärna! Hälsningar från Milena

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej!
   Vi kan välja om vi vill ha
   grått hår eller inte.
   Du kan välja att inte ha grått hår
   om du inte vill ha det.
   Men den som vill ha grått hår
   ska kunna ha det utan att folk är taskiga.
   Båda ska vara okej!

   Hälsningar,
   Marie på 8 Sidor

 10. Luisa skriver:

  Tack ska du ha Marie! Be till gud för mig!😊

 11. Luisa skriver:

  JA-jag dömer ingen! Men kvinnor måste själva veta sitt värde! Ha det bra!

 12. Laura skriver:

  Jag tycker att man får göra som man vill. PS Åtta sidor, ni är bäst!!❤