Krönika

Det är lätt att bli stressad vid jul

Nu är det inte
långt kvar till jul.
Då börjar det igen.
Jag känner mig stressad.
Så blir det varje år i december.

Julen ska vara en härlig tid.
De flesta är lediga på julen.
Många träffar släkt och familj.
Det brukar bli god mat
och mys framför granen.

Visst blir det ofta
härligt på julafton.
Men dagarna före julen
är sällan härliga.
De är fyllda med stress.

Jag brukar känna att det
är så mycket att göra då.
Vi ska städa och ordna julmat.
Det behövs en julgran
och så måste vi hitta
lådan med julpynt på vinden.

Och så julklapparna förstås!
Jag ska hinna ordna presenter
till alla i familjen.

Varje år är det samma sak.
Jag tänker att jag ska
ordna allt i god tid.
Men så blir det inte.
Veckan innan jul
trängs jag med alla andra
stressade människor i affärerna.

Det är lätt att bli stressad före jul.
Men det finns vissa stunder
då jag slappnar av och njuter.
Som på kvällen innan julafton
när allt är klart.

När alla i familjen lagt sig
brukar jag stanna uppe.
Då tänder jag ett ljus
och värmer lite glögg.
Jag slår in de sista paketen
och hittar på rim till dem.
Då känner jag äntligen
att det är härligt med jul.

Katrin Kasström


20 december 2022

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

10 kommentarer

 1. Anonym skriver:

  Hej
  Jag är nästan klar med alla julklappar för den här julen.Har inte så mycket julpyntat i år då det ska rotrenovera där Vi bor. ❤😀😀

 2. Luisa skriver:

  Blir muslim då! Jag är nöjd men jag önskar Jul till andra människor! Samtidigt är det synd om de som får inte julklapp! Jul ska vara för alla! Min sista fin julklapp var två vackra cd från min väninna från Tjeckien!!! God Jul till dig!❤🙂

 3. Luisa skriver:

  GOD JUL TILL ER! Jag vill inte läsa 8 sidor nu-några dagar; jag behöver detox! Jag skickar några fina låtar från Karel Gott: jsou svatky, mandy, vanocni strom…Lucie Bila: tiche gloria..Gott Nytt år! Ha det bra!🥳🙂

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Tack för din hälsning!
   God jul och gott nytt år
   hälsar 8 Sidors redaktion

 4. Luisa skriver:

  PS:för att slippa stress så glöm inte den tjeckiska-ASKUNGEN-POPELKA! Tyvärr prins från saga är just nu i sjukhus så be för honom! Trevlig Jul till alla!😊

 5. Luisa skriver:

  Tack ska ni ha!!!🙂

 6. Åsa. skriver:

  Hej
  God jul och Gott nytt år önskar jag er.
  Mvh Åsa 😀❤😀

 7. Bebi Peggy skriver:

  Min egen jul har varit på plats sedan flera veckor tillbaka. Däremot är det alla andras jul som stressar mig. De ska ha Janssons Frestelse, julskinka, rödkål och de ska skriva julkort till både den ena och den andra. För att inte tala om alla julsånger som de vill höra och det med speciella artister.

 8. Bebi Peggy skriver:

  (forts.) Själv måste jag ta det lugnt, vilket inte är så lätt när alla andra bara stimmar runt. Jag har varit hos doktorn och fått utskrivet penicillin som jag ska ta i 10 dagar. Jag har nämligen fått varbildning i ena örontrumpeten. Tur att det inte låg snö på marken, med tanke på att det är långt att gå till både doktor och apotek.

 9. Bebi Peggy skriver:

  (forts.) Jag hoppas i alla fall att era jular blir godare än min. Men när julen är över och julsakerna åter hamnat i klädkammaren, då kanske jag kan känna lugn igen. För säkerhets skulle plockar jag redan fram mina tuppar, så behöver inte påsken stressa mig sedan. God Jul önskar Bebi Peggy.