Krönika

Skvaller är roligt och viktigt

Just nu går programmet
Robinson på tv.

Jag kollar.
Mina kompisar också.

Sedan pratar vi om det
som händer i programmet.
Vi pratar inte så mycket
om tävlingarna.
Nej, vi pratar om
personerna som är med
och vad de säger och gör.

Vi skvallrar.

Skvaller är något fult,
tycker många.
Men skvaller är viktigt.
Det säger flera forskare.
De säger att skvaller
är livsviktigt.

Vi människor
är väldigt intresserade
av andra människor.
Det kan vara något
som har hjälpt oss att överleva
i flera hundra tusen år.

Skvaller hjälper oss
att hålla ihop i stora grupper
och ha koll på många människor.

Skvaller har till och med
gett oss störst makt
av alla djur på planeten.

Lejon kan ju inte skvallra.

Så när jag
skvallrar om Robinson
är det inte bara något
som jag tycker är kul.

Det är också ett sätt
att hjälpa oss människor
att leva vidare.

Tänk att jag är så viktig!

Martin Hanberg


26 april 2023

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

9 kommentarer

 1. Anonym skriver:

  Hej
  Ja,det är kul att skvallra i bland.😀

 2. Å skriver:

  Det är låg nivå och kan vara ett brott. Förtal, är att prata fakta om andra människor. Målet är avgörande. Till polis eller myndighet är ok, men inte bara sprida rykte och mobning. Det kan skada andra.

 3. Anonym skriver:

  Hej Å
  Elakt skvaller tycker man inte ska skriva. Det håller jag med dig om.Nu öser regnet ner i Arvika. 😀😀

 4. Luisa skriver:

  Hej Martin! Alltså Islam acepterar inte skvaller! Det är förbjudet! Jag är ganska besviken på din blogg! Men hoppas att du mår bra annars…alltså jag gillar inte skvaller och pratar inte gärna om andra…

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Luisa!

   Är du helt säker på
   att du aldrig pratar om
   andra människor och deras liv?

   Nåja, själv gör jag det.
   Och jag tror att de flesta
   andra gör det också.

   Ha en fin dag!

   Hälsningar från Martin

 5. Luisa skriver:

  När jag nämner andra så jag nämner gärna de som förtjänar beröm till ex. min mor och hennes mor…hoppas att du mår bra, jag är lite chockad eftersom människor med namn som du har är ofta fina människor och ärliga! Ha det bra och skriv gärna!!!

 6. Luisa skriver:

  Hej! Jag pratar-men tyvärr bara i sådana stunder-där det är nödvändigt! Till ex.-när jag måste säga att just denna person är farlig och så vidare!!!Min man aldrig skvallar-även hans före aktänskap jag vet nästan inget!

 7. Luisa skriver:

  Man får inte prata om andra…utan deras vetskap…skvaller skapar många problem överallt! Tänk noggrant och förstå mig!!!

 8. Anonym skriver:

  Man kan prata många interessanta ämne när man träffar vänner! Skvaller leder ingenstans…alltså du var helt annan person i min huvud Martin…