Sverige

Stefan Löfven

Stefan Löfven förklarar varför skolorna i Sverige inte stänger. Foto: TT

Skolorna stänger inte

Många länder har stängt
alla skolor.
De hoppas stoppa
viruset corona på det sättet.

I Sverige är gymnasier
och universitet stängda.
Eleverna ska studera hemma.

Men Sverige kommer inte
att stänga förskolor
och vanliga skolor.
I alla fall inte just nu.

Det sa statsminister
Stefan Löfven på torsdagen.

– Ska vi stänga skolor är det
för att stoppa smittan.
Men det är inte där som
smittan sprider sig nu, säger han.

– Vi är beredda att stänga
skolorna om det behövs,
säger Löfven.

Regeringen har experter
som undersöker hur viruset
sprider sig.
De är mest oroliga för
hur människor reser.

Experterna vill inte att vi
ska resa till eller från Stockholm
och andra stora städer.
Det är i städerna som viruset
sprider sig snabbast.

8 SIDOR/TT


19 mars 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

103 kommentarer

 1. Sara skriver:

  Gillar detta!🙂

 2. Anonym skriver:

  Jag är så glad att inte skolorna ska stängas. Jag går i VR-skolan o jag vill it att skolan ska stängas. TUR ATT VI HAR EN SÅ BRA PERS SOM STEFAN Luven. Jag e säker på att it min skola ska stängas eftersom det e ingen risk. I KNOW IT. GUD HJÄLPER MIG JAG SKA BE TI GUD ATT IT SKOLAN SKA STÄNGAS.

 3. Sedra skriver:

  Tack så mycket

 4. Erum skriver:

  Jag gillar detta!

 5. Sverige skriver:

  Helt rätt beslut Stefan!

 6. Hej skriver:

  Nej snälla ni vill ju att viruset inte ska spridda. Om ni Stänget skolor så kommer det inte stänga. Kan Sverige skärpa sig eller 🤬

 7. Plz skriver:

  Nej corona kommer att spridas snälla tänk efter vi kan jobba hemma kom igen sverige alla länder har stängst

 8. Kwkamw skriver:

  🤬😜🤭😳🤥🤪🤨😘😌🤥🤪😂🙂😒🤥🤥😑

 9. hej skriver:

  skolan måste stängas för att viruset ska smitta hela världen,människor ska stanna hemma med sina barn. 🤔Det tror jag bara

 10. Eva skriver:

  🖕🏿🖕🏿🖕🏿🖕🏿🖕🏿🖕🏿🖕🏿🖕🏿🖕🏿🖕🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🤮😡😡😡🤬🤬🤬💩💩💩💩💩💩💩👹

 11. Anonym skriver:

  😀😀😀😀😁😁😁😁😁😁😁🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔😍

 12. Anonym skriver:

  Bra 😎

 13. Idris skriver:

  inte bra att stänga skolorna., men jag hoppas regering ska undersöka hur virusen spring sig jag hoppas ska sluta snärt ….

 14. Petra skriver:

  Den kommer inte att stänga skolorna än om det inte behövdes än

 15. A doctor skriver:

  The Coronaviurs is very contagious and dangerous. Many people can be asymptomatic, and spreading it, some people feel like a cold and some people can get Neumonia that can be deadly. Not only for the older people: in Italy, France and Spain we are hearing of cases of younger people in the Itensive Care Unites. This is very serious.

 16. Advokat skriver:

  Oavsett att ange några skäl av denna politiker är våra älskade barns liv och hälsa det bästa och först. Så hur de tänker? Skäm på dem.

 17. Shosh skriver:

  Stefan Löfven .WoW 🤔What are you thinking man. It seems he doesn’t wants to blieve that this virus is coming here to sverige.Another thing that sverige is doing which is wrong is they don’t want to report that number of people that have gotten the virus. We as a citizen have a right to know these information. It helps us to be more careful and take a serious action to fight this deadly virus. Does sverige wants to be like Italy.?I am so surprise and astonished how sverige is handling this situation .This is not a joke.Well maybe when we lose thousand of people because of this virus then sverige will wake-up 😠😣😟

 18. Haitham Kassar skriver:

  Tack så mycket och gillar detta!🙂

 19. Marie skriver:

  Hur kan man säkert veta att inte smittan sprider sig i skola? Barn kan ha drabbats av detta virus utan att märka det, alla får inte en tydlig symtom. Sedan skulle de kunna sprida det vidare till dem som faktiskt är i riskgruppen.

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Marie!
   Riskerna med att stänga alla skolor är större än riskerna med att hålla dem öppna. Det säger experter på bland annat Folkhälsomyndigheten i Sverige just nu. Men det kan ändras i framtiden. /Hälsningar 8 Sidor

 20. Marie skriver:

  Men en annan sak som jag kom att tänka över är att smittspridning inte endast behöver ske i skolan utan också under elevens resa dit. I rekommendationer står det att man bör vara på avstånd från andra, men det skulle kunna vara svårt på t.ex. en buss med ett större antal passagerare.

 21. Marie skriver:

  Kanske inte ett problem om man bor inne i staden då man kan invänta nästa buss istället för att åka med för mycket människor.

 22. Marie skriver:

  Men för de på landsbygden finns det inte lika många val eftersom bussen kan gå sällan, då skulle man inte gärna vänta på nästkommande buss som kan komma över en timme senare, det har man inte råd med om man ska till skola eller till jobb.

 23. Marie skriver:

  Tycker skolorna bör stängas så snart som möjligt. Mycket vetskap saknas fortfarande om covid-19 och föriktighetsåtergärder bör tas!

 24. Anonym skriver:

  Reagerar jätte långsamt 👎

 25. NEEEJ skriver:

  Nej, all andra lander stanher men. Inte vi. Dey är bade sakrare och spannande om de stänger.:(

 26. Sverige skriver:

  Det är mycket viktigt att stänga skolor för att förhindra överföring av infektion, eftersom när barn går i skolan finns det en hög risk att de smittas av viruset och överför infektionen till föräldrar. Stänga skolor!!!

 27. AdvokatBeckis skriver:

  HEJAAAA SKOLAAAAAAANNNNN

 28. NOOB skriver:

  Jag hatar dj idjot noob🤬🤬🤬😡😡😡💔😷😷😷🤧🤧😴😴😱😱😱😠😠😠

 29. Boo skriver:

  Jag vill inte att skolorna ska stänga.Jag vill inte ligga efter i skolan.

 30. Super boy skriver:

  Det är bra att skolor inte stänger för då slipper vi jobba på sommarlovet.

  👍👍👍👍👍👍👍👍

 31. Anonym skriver:

  Dum jävla nyhet🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻

 32. UlangradgariNoob skriver:

  🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬😡😡😡😡😡😡😡😡😠😠😠😠😠😠😠😠😖😖😖😖😖☹☹😣😣😣😣😣😣😱😱😱😱😱😱😭😭😭😭😭😭😭😭🤧🤧🤧🤧

 33. Super boy skriver:

  Tack för ni inte stänger.

 34. UlangradgariNoob skriver:

  😡😡😡😡😫😫😫😭😭😭😭😵😵😵😵😵😵😵😵😵😭
  😔😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😤😤😤😤😫😫😫😫😫😱😱😱

 35. Aya skriver:

  Äntligen bra beslut stefan lövfen

 36. Anonym skriver:

  Jag är så glad att skolorna inte stängs

 37. Anders Olfsson skriver:

  Jobbar experterna på grundskolor! Hur har dem bedömt detta?!VH blir självklart jätte rädda för det, för att de inte ser att kommunen gör någon allvarlig insats, liksom att all personal och elever måste tvätta händerna när de kommer in till skolan, eller innan de går hem! Duktiga på att sälja vapen eller få mer skatt!

 38. ....... skriver:

  dåligt val

 39. Daniel skriver:

  Inte så bra.

 40. Milena skriver:

  Om jag är i Stefan Löfven sko så jag vill stänga alla grundskolorna i stor städer och lämna öppna några i by!! Hälsa är först och svensksjukhus har dessutom brist på personal så man måste undvika katastrof! Sverige saknar disciplin och med sådan dåligt inställning bli allt värre!

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Milena!
   Just nu finns det större risker med att stänga alla skolor i Sverige. Det beslutet har regeringen tagit tillsammans med flera experter. Men det kan ändras i framtiden. /Hälsningar 8 Sidor

 41. Mia skriver:

  Det är våra barn och deras hälsa ,stäng skolorna på en gång.SVERIGE SKA ALLTID VA ANURLUNDA ÄN RESTEN AV VÄRLDEN…

 42. Milena skriver:

  Jag minns när mina barn började grundskola i Sverige att andra barn lämnade toalet i dåligt skik och det var smuts där och luktade illa och barn som gick till andra klass tvätade inte händerna efter toaleten! Men vi bor i land där barn börjar skola med ett år ålder och i Tjeckien barn stannar hemma längre och

 43. Mia skriver:

  Vi som har barn med astma och infektionskänslighet!!! Ingen forskning !! Vi vill inte riskera att de händer våra barn något!!Skärpning LÖVEN

 44. Milena skriver:

  börjar förskola med 5 eller 6 år ålder men när de börjar skola så vet de att de måste tvätta händerna efter toaleten! Även koridor var ofta smutsig och kläderna på golvet och massor skridsko och annat utrustning…på tjeckiska skola är det inte så! Sverige måste göra åtgärder för att stoppa sjukdom!

 45. Milena skriver:

  DE ÄR BLINDA MIA,alla vet ”för mycket” i denna dumma land!!

 46. Milena skriver:

  Jag själv är jättekänslig och kan bli lätt förkyld och min man är orolig för mig och säger att jag måste stanna hemma!!Sverige är inte expert på något sätt-lita inte på myndigheterna!

 47. Milena skriver:

  Jag hade många komplikationer på grund av förkylning och nu jag har ont i knä och när min man ringer vårdcentral så de ställer x idiotiska frågor och vill inte ge tid på vårdcentral! I sådan ”fantastisk” land vi lever!!!

 48. Sami skriver:

  Tack för ni inte stäng skolan

 49. Milena skriver:

  Hej 8 sidor!! Ni har inte rätt! Dessutom idag har de flesta hushåll data och kan kontakta sin lärare om de har problem med en uppgift!! Beslut att lämna skolorna öppna just i Sverige är jättefarligt! Ni vill ser snart att jag har rätt! Jag önskar tålamod till alla! Hälsningar Milena

 50. Arg skriver:

  Skolorna borde stängas i kanske 2 veckor för att se om spridningen går ner. Om den inte gör det kan skolan börja igen. Barnen är kanske inte i risk sonen men föredrar eller mor och farföräldrar kanske är det

 51. San Diego skriver:

  När ska ni använda desinfektionsmedel i affärer, tågen, bussarna och hela Sverige? När! vad ni väntar på ? Ni bör börja annars det är viruset ska sprida mycket snabbare varje dag. Snälla börja det

 52. mike skriver:

  Jag hoppas skolorna inte stänger för annars kan jag inte träffa min mamma när den öppnar igen för då kommer vi få ha skola på lördagar och på sommarlovet

 53. M skriver:

  Finns risk som barn hämtar corona hemma. Jag hörde att skolan inte kunde skicka tillbaka hemma en elev som pappan är smittad av corona pga Folkhälsomyndigheten säger att man går på skolan när man är frisk.. De t blir personalbrist inom vård när skolor är stängda men det är samma sak om barn smittar för sina föräldrar som jobbar inom vården.

 54. Lenna skriver:

  Sverige har rätt. Världen är fel.

 55. Lenna skriver:

  Många länder har stängt alla skolor. De hoppas stoppa viruset corona på det sättet.

 56. 24wr skriver:

  fuck sverige

 57. Anonym skriver:

  Sverige är dumma i huvudet. STÄNG SKOLORNA!! TÄNK LITE. VILL NI ATT HELA SVERIGE SKA BLI SMITTADE BARA FÖR ATT EN SKOLA ÄR ÖPPEN!!! TÄNK PÅ BARNENS HÄLSA!!!

 58. Milena skriver:

  Det är svårt beslut men grundskolorna är den farligaste plats och små barn inte tvättar händerna!! Tyvärr,de måste stänga skolorna i tillfälle!

 59. Anonym! LÄS! skriver:

  Varför stänger ni inte skolorna! Seriöst varför stänger ni vara gymnasieskolor osv men inte grundskolan och förskolan? Fritidshem kan väl vara öppna till barn som har föräldrar som jobbar med exempelvis sjukvård. Vi andra gör inte detta för att vi vill slippa skolan, vi gör detta för att inte riskera få Corona viruset!

 60. Anonym! LÄS! skriver:

  TÄNK på barnens hälsa snälla, barn som går i förskolan och grundskolan. Seriöst är det ända ni bryr er om är om barnets framtid eller barnens hälsa!

 61. Anonym! LÄS! skriver:

  det Finns många föräldrar som inte ens tilllåter sitt barn gå till skolan på grund av detta viruset.

 62. Anonym! LÄS! skriver:

  Ni måste stänga skolorna, det är den ända lösningen som finns för att slippa denna smittspridning! Fritidshem osv kan vara öppna till barn som har föräldrar som har samhällsarbeten! Tänk på barnens hälsa detta är inte OKEJ någon stans

 63. ...... skriver:

  Kina har mindre människor som har smittat viruset för att de har stängt skolor och är hemma hela tiden……..

 64. Mia skriver:

  Men Sverige i ett nöttskall som vanligt!!! Vad är det som visar att barn inte kan smittas och det finns ingen studie om hur astmatiska barn klarar av det.

 65. ANONYM 😜😜 skriver:

  Hoppas skolorna stänger😜😜😜😜

 66. Inget att bry sig om skriver:

  😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜

 67. LINN skriver:

  jag går i grundskolan och jag tycker att det är jätte orättvist att grundskolorna inte stängs för att.För att de är liten och de både stängas först så kolla små barn och vi 12 ådringar vill att skonarna ska stängas okej fatta jag vill också va hemma
  😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡🤬🤬🤬🤬🤬🤬

 68. Alla gillar Corona viruset skriver:

  Varför stänger inte grundskolor ?!?!? Vi borde också få vara hemma!!! 😡😡😡

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej!
   Det finns än så länge större risker med att stänga alla skolor än att hålla dem öppna. Många föräldrar har viktiga jobb i till exempel sjukvården. De behövs där och inte hemma med sina barn just nu. Skulle skolorna stänga skulle det vara för de gamlas skull. Det är de som blir mest allvarligt sjuka. Barn blir inte svårt sjuka. Därför tycker regeringen och experterna de jobbar med så just nu. Men det kan ändras. /Hälsningar 8 Sidor

 69. Anonym skriver:

  Hej 8 sidor , jag skulle gärna vilja få ett svar inom kort på varför skolorna i Sverige inte kan ta samma beslut som alla andra länder ?🙃

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej!
   Det finns än så länge större risker med att stänga alla skolor än att hålla dem öppna. Många föräldrar har viktiga jobb i till exempel sjukvården. De behövs där och inte hemma med sina barn just nu. Skulle skolorna stänga skulle det vara för de gamlas skull. Det är de som blir mest allvarligt sjuka. Barn blir inte svårt sjuka. Därför tycker regeringen och experterna de jobbar med så just nu. Men det kan ändras. /Hälsningar 8 Sidor

 70. Anonym skriver:

  För första gången gillar jag Jimmie Åkesson. Hade vi haft honom hade skolorna varit stängda för längesen.

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej!
   Regeringen och experterna tror att det än så länge finns större risker med att stänga skolorna. De menar att folk som har viktiga jobb, i till exempel sjukvården, behövs där och inte hemma med sina barn, just nu. Om skolorna stänger skulle det vara för de gamlas skull, säger Folkhälsomyndigeten. Det är de som blir mest allvarligt sjuka. Barn blir inte svårt sjuka. Så tycker regeringen och experterna som de jobbar med just nu. Men det kan ändras. /Hälsningar 8 Sidor

 71. Elwira skriver:

  Helt otroligt. Det är ju i skolorna som den största smittrisken är, små barn tvättar inte händerna till exempel. Och även resan till skolan är det smittrisk. Alla andra länder har sett det? Sverige är så otroligt långsamma med att fatta beslut. Röstar inte på socialdemokraterna igen. När ni väl stänger skolorna så är det ändå försent.

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej!
   Regeringen och experterna tror att det än så länge finns större risker med att stänga skolorna. De menar att folk som har viktiga jobb, i till exempel sjukvården, behövs där och inte hemma med sina barn, just nu. Om skolorna stänger skulle det vara för de gamlas skull, säger Folkhälsomyndigeten. Det är de som blir mest allvarligt sjuka. Barn blir inte svårt sjuka. Så tycker regeringen och experterna som de jobbar med just nu. Men det kan ändras. /Hälsningar 8 Sidor

 72. Adi skriver:

  Hej. Jag tror Sverige bara tänker om pengar inte på människors hälsa. Alla länder gjorde rätt. Om de vill inte stänga skolan. Varför personalen skickar tillbaka barn hemma efter misstänker. De är också rädda och panic. Plz tänk om människor. inte blir Självisk!

 73. Amanda 💕 skriver:

  Asså, kom igen.. tänk om någon är sjuk och fortfarande är i skolan!? Då kommer de andra barn bli smittad. Sen när de smittade barn kommer hem blir deras föräldrar smittade, och sen så händer kanske något till föräldrarna. Ni borde skärpa er, Sverige!!😡

 74. En glad SD:are skriver:

  Vi måste stänga för att förminska riskerna att våra barn för viruset, tänk så här om ditt barn får viruset så kommer den smitta 2,5 personer och sen kommer dom personerna smitta tills skolan blir infekterad pch då kommer alla i den personens hem få det när barnet blir hemskickad. Det här viruset är inget skämt

 75. Milena skriver:

  Skolorna ska stängas-även det innebär andra problem!

 76. - skriver:

  Stäng skolorna nu! Det finns risk att barnen smittas i skolorna, men även när dom åker till och från! Många tar sig till och från skolan med buss/spårvagn och då är det ofta mycket personer som man tränger sig med. Allt är inte om just smittan i skolan utan också till och från skolan-

 77. - skriver:

  -I en stor matsal där mycket barn äter samtidigt, är det också risk, små barnen går och pillar på massa saker sen i sin mun osv. Även har många smittan utan att få symptom, vilket gör dom inte är direkt ”sjuka” men vad händer när dom går och smittar någon annan som faktiskt kan bli riktigt sjuk?

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej

   Det är människor med symtom som smittar.
   Du måste alltså vara sjuk
   för att kunna smitta någon annan.
   Det säger experter över hela världen.
   Men det kan räcka med att du är lite sjuk.
   Till exempel om du har lite hosta.

   Hälsningar från 8 Sidor

 78. - skriver:

  Vad spelar det för roll om barnen inte blir allvarligt sjuka, vem skulle vilja att sitt barn går till skolan och blir sjukt? Stäng skolorna!

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Folkhälsomyndigheten i Sverige
   säger att just nu behöver inte förskolor
   och grundskolor stänga i Sverige.
   Det skulle inte hjälpa så mycket
   med att stoppa smittan, säger de.
   Det verkar inte heller som att smittan
   sprider sig så mycket i skolorna.

   Om skolorna stänger
   så måste många föräldrar
   vara hemma med barnen.
   Men många föräldrar behövs
   för att jobba på viktiga jobb.
   Till exempel på sjukhusen.

   Kanske skulle morföräldrar
   och farföräldrar behöva ta hand om barnen.
   Det vore inte så bra.
   De gamla är känsliga för viruset.

   Skolan är också en viktig plats för många barn.
   Kanske särskilt för barn som har det svårt hemma.
   Var ska alla barnen ta vägen
   om de inte kan vara i skolan?
   Det är en viktig fråga att kunna svara på.

   Men, alla som är sjuka ska stanna hemma från skolan.

   Det här är vad som gäller just nu.
   Det kan komma andra beslut senare.

   Hälsningar från 8 Sidor

 79. Milena skriver:

  Vi bor i dumma land!

 80. Lizzie Bilbao skriver:

  Jag är barnkötare och det är väldigt riskabelt för vad Sverige gör. Ingen talar om risken för förskolor personal. Hälsoarbetare tar test och vi tar 0. Det kan inte vara så att Sverige (politikerna) tänker helt annorlunda än resten av världen !! Jag är rädd! Vårt arbete är så viktigt för samhället men så lite värderat och vårdat !!

 81. Mia skriver:

  Men herre gud vad väntar de på ,kom igen sengångare .Hela världen har vaknat ur dess koma förutom SVERIGE.

 82. Anonim skriver:

  VI VILLINYE RISKERA VÅRA BARNS HÄLSA LÖVEN!! VI SCKIKAR INTE ENDÅ VÅRA BARN TILL SKOLAN. DU MÅSTE TA RET BESLUT OM ATT STÄNGA SKOLOR!!

 83. Anonim skriver:

  Alla länder är dum inte Sverige va?Många länder stänger alla SKOLOR MEN UTAN SVERIGE SMART!!

 84. Anonym skriver:

  Om man vill att smittan ska dluta sprida så är ett tips att stänga skolorna

 85. Lärare skriver:

  Stefan Stefan. Jag är lärare och har två små barn och föräldrar som ligger i riskgruppen. Varför ska jag utsätta min familj till något som ingen just nu har koll på bara för att du vill hålla skolorna öppna. Det finns alternativa lösningar och metoder för att utföra undervisningen.

 86. teffe skriver:

  Men sosse steffe e ju nice asså sommarlovet ska inte bli kortare right?????

 87. layla skriver:

  jag känner att alla skolor borde stängas för att det jag tycker skolan är stort risk att sprida viruset ..om ett barn blir sjuk kommer många andra bli smittat och sen ta dem med sig det hem till resten av familjen. jag är rädd att detta kan bli som situationen i Italien. det räcker inte att säga till folk att tvätta händerna. ☹

 88. Mia skriver:

  Jag tror att den där allvetaren Anders kommer göra så att Sverige blir ett nytt Italien.

 89. Macarena skriver:

  Jag tycker att de ska stänga skolorna för att det ska minska risken att corona viruset sprider för handspriten räcker inte för alltid. 🙄🙄😡

 90. Anonym skriver:

  Tycker ändå att högstadiet kan stänga. Vi är kapabla till att ta hand om oss själva.

 91. Orolig Mamma skriver:

  Tillåt barnen till arbetslösa, föräldralediga, äldre syskon mfl att stanna hemma! Skicka hem material som de kan göra själva och tillsammans med vuxen/syskon!
  Stäng redan imorgon måndag och se vad som händer/ utvärdera situationen efter påsk! Då får vi 3 veckor att testa detta.

 92. Upprörd skriver:

  STÄNG SKOLORNA!!! Varför riskera att det blir som andra värre drabbade länder!!🤬 Sverige är inte immun! Många många andra länder har fattat allvaret! Sjukvården kommer inte att klara trycket😞

 93. 🤦‍♀️ skriver:

  Vi vill inte bara stänga skolorna Nu vill bara ha pengar nej bara ha pengar pengar pengar pengar fatta Hur tråkigt Det är det vi vill också vara hemma Vi grundskola kan inte fucking stänga skolorna Alltså jag orkar inte mer Jag måste vakna klockan 5 och gå till skolan kan inte stänga skolorna snälla 😔🤬🤬🤬🤬

 94. Mamma till ................. skriver:

  Jag tycker att ni borde stänga skolorna min dotter vaknar kl 5 hela tiden Hon orkar inte och jag vet att ni måste säga att hon måste gå till skolan men kan inte bara stänga skolan 12 veckor snälla

 95. Magdalena skriver:

  Från allra första början fick man höra nyheter som bara vilseledda då de stämde inte med verkligheten. Ni vet inte ens hur många som är smittade och vilka som har haft viruset. Jag undrar vilket dödsantal krävs för att Ni ska inse allvaret. Barn smittar och kan bli smittade!