Sverige

Den vita kyrkan har fått träskivor för fönstren.

Nu har kyrkan fått träskivor för fönstren eftersom fönstren har blivit krossade. Snart får den fönster av glas igen. Foto: TT

Folk förstör kyrka i Malmö

Västra Skrävlinge kyrka ligger i Malmö.
De senaste dagarna har människor
slagit sönder och förstört saker i kyrkan.

De har krossat 30 av kyrkans fönster
genom att kasta in stenar
och andra saker där.
De har också förstört
en kristusstaty.

Det hände sju kvällar eller nätter
efter varandra.
Men vem eller vilka som har gjort det
är ännu okänt.

Många som går till kyrkan
har blivit oroliga
efter det som har hänt.

Kyrkan var också tvungen
att ha en gudstjänst utomhus.
Det var för att det låg glas från fönstren
överallt i kyrkan.
Men nu har de gudstjänster
i kyrkan igen.

– Jag är ledsen över det som har hänt.
En kyrka är en plats som är viktig
för många människor.

Det säger Mikael Göth
som är präst i kyrkan.

8 SIDOR/TT


26 augusti 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

16 kommentarer

 1. Profilbild Luisa skriver:

  Var ligger kyrka exakt? Är det katolsk kyrka?

  1. Profilbild 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej!

   Den är en del av Svenska kyrkan och inte en katolsk kyrka.

   Vänliga hälsningar,
   8 sidor.

 2. Profilbild AW skriver:

  Luisa, du kanske ogillar katolska kyrka?

  Jag tror katolska kyrka i Sverige är inte som i ditt hemland.

  Svenska kyrka här är inte alls som kristna i mitt gamla hemland hellre.(Jag är ej kristen)

 3. Profilbild Luisa skriver:

  Ni missförstå mig båda två! Jag bryr mig inte -jag viil veta var kyrka ligger och vilket religion den tillhör för att ha kunskap om den! I verkligheten jag gillar inte katolik religion men jag älskar människorna-katoliker alltså! Jag kom från Brno och vi har många kyrkor där och jag minns inte vit kyrka i Malmö!

 4. Profilbild Luisa skriver:

  Jag vet att svenskar har komplicerad relation till religion-men jag dömer inte människorna efter vilket religion de tillhör-för mig är det bara två grupp-elaka och goda! Det är förvånande att någon skadar kyrka-det är inte vanligt i mitt hemland! Hoppas att skada är inte för stor! Med mvh till redaktion och dig ”AW” Milena

 5. Profilbild AW skriver:

  Luisa, en gång skrev du nåt som fått mig idag skriver så!

  Vadå 2 grupper ! Det är ju svart-vitt tänkande !

  Sverige är ett sekulärt land vilket betyder att Svenska Kyrkan separerades från staten kanske på 1990-talet . Kyrkan får inte påverka staten. Det är jättebra !

  (Många har jobbat i ett par hundra år för detta !)

  Invandrare

 6. Profilbild Luisa skriver:

  Du missförstå mig! Det är missförstånd! Jag gömde att här är nästan alla kyrkor samma-utan judiska kyrkor kanske! I Brno vi har x katolska kyrkor, adventister, baptister och andra kristna församling, en moske som är bara några meter bort från sjukhus jag är född! Jag promenerade i Malmö och minns inte just denna kyrka!

 7. Profilbild Luisa skriver:

  Jag vet bara en kyrka som ligger nära gustafadolf torget och kyrka här i Bunkeflostrand!

 8. Profilbild Luisa skriver:

  Den ligger i Oxie och är väldigt vacker kyrka!

 9. Profilbild Luisa skriver:

  Jag tror att det finns inte många vita kyrkor i Sverige! Men jag vet inte!

 10. Profilbild Zahidah skriver:

  Asså folk har inte rätt o göra så här dem fattar inte att folk går dit o döper dina barn o gifter sig där dem tänker bara på sig själva jag tycker att dem ska få fängelse eller böter dem ska lära sig att inte göra såna saker igen

 11. Profilbild Luisa skriver:

  Det är så Zahidah-man får inte göra sådana saker! Kyrka är för alla och dessutom är det ibland svårt att reparera vissa saker! Det är synd att jag har vetskap att denna kyrka existerar bara för att läsa att den var förstörd! Vad synd!

 12. Profilbild Anonymus skriver:

  Skandalöst!

 13. Profilbild Åsna skriver:

  🤣😀😂😃😋 Bättre

 14. Profilbild Pirjo skriver:

  Många gamla kyrkor är vita, särskilt i Kronobergs län

 15. Profilbild Luisa skriver:

  verkligen? var är Kronobergs län?