Sverige

En nära bild på björnens ansikte. Det rinner lite blod ur nosen.

En skjuten björn förra året i Gävleborg. Foto: TT

Fler björnar får bli skjutna

Jägare i Sverige
får skjuta ovanligt många
björnar i höst.

Totalt får de skjuta
501 björnar.
Flest björnar får jägare skjuta
i Jämtland.
Där får de skjuta 200 björnar.
I Värmland bara tre.

Det beror på att björnarna
har blivit fler
i vissa områden i Sverige.

Det är myndigheten Länsstyrelsen
som bestämmer hur många björnar
som jägare får skjuta.

8 SIDOR/TT


6 juli 2021

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

12 kommentarer

 1. Anonym skriver:

  Nej

 2. Bebi Peggy skriver:

  Vems är skogen? Jägarnas eller Björnarnas? Hur som helst så var björnarna där först.

 3. Luisa skriver:

  Nej!!! Det är dåligt beslut! Men några kanske kan de ge till Tjeckien-där finns bara 6 björnar! Hoppas att de byter åsikt! En björn kom i slovak fjällen till hotell-direkt i kök! Han gjorde inget dåligt-bara letade efter maten! Sluta skada björn-de är snälla djur-de ska vara fridlyst enligt mig! TÄNK LITE!

 4. Mu skriver:

  Män äter inte björn så istället dt kan vara bra att sälja till andra länder

 5. Anonym skriver:

  Väldigt dåligt beslut😢😢😭😠😠

 6. Bebi Peggy skriver:

  Jo, faktiskt finns det de som äter björn. Så sent som i söndags när jag fick åka till en annan ort för att kunna handla mat, så såg jag att de i köttdisken sålde både björnbiff och rökt björnkorv. Ingetdera skulle jag vilja äta.

 7. Sophie skriver:

  Fruktansvärd🤢🤢

 8. Anonym skriver:

  Noooo jag pratar egentligen svenska men ändå no!!!!!

 9. Anonym skriver:

  Noooo jag med men okej då NEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ JAG VILL INTE DU HAR RÄTT LUISA SLLA DJUR BORDE VARA FRIDLYSTA SÅ DET SÅ

 10. Anonym skriver:

  Oj menar ALLA

 11. Anonym skriver:

  Hihi

 12. Luisa skriver:

  Jag berömmer dig Bebi Pegi! Jag tycker att de kan förflytta från ett ställe till annat…! sverige är stor och har gott om skog och utrymme! Skjuta de kan vara den sista lösning enligt mig! Jag är inte nöjd med sådant beslut!