Världen

en man sitter framför bråte från ett rasat hus.

En man framför ett sjukhus som blivit helt förstört. Foto: AP/TT

Svårt efter jordbävningen i Haiti

Minst 2 200 människor
har dött i den stora jordbävningen
i Haiti som hände på onsdagen.

Flera tusen människor är skadade
och omkring 60 tusen hus
har blivit förstörda.
Värst är det i de södra delarna.

Haiti kämpar för att hjälpa
alla människor som är skadade
och som inte har någonstans att bo.
Flera länder har skickat hjälp.
Men all hjälp är inte framme än.

Nu har det också varit flera
nya mindre jordbävningar.
Men de har inte varit lika kraftiga.

Landets ledare Ariel Henry
ber länderna
i världen om mer hjälp.

– Haiti står på knäna,
säger han.

8 SIDOR/TT


19 augusti 2021

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

6 kommentarer

 1. Luisa skriver:

  Alltså jag har alla de katastroferna framför mina ögon men jag vet inte riktigt hur jag ska agera! Röda korset måste vissa enligt mig hur de delar pengarna! Folk ger ganska stora summor…!

 2. Luisa skriver:

  Dessutom jag ber om ursäkt om jag är till besvär men uragan i Tjeckien var den största i Tjeckiens historia och det var drabbad fler byar! Om någon blev utan sitt hus så får man 250 000 tjeckiska kronor men

 3. Luisa skriver:

  för denna summa man kan inte får ny hus! Om en skola där var skadad så barn måste kanske åka till Brno till skola! Situation dör är dåligt och de behöver hjälp! Jag är villig att ge några slant till röda korset men

 4. Luisa skriver:

  jag litar inte på de direkt! Om jag vet att jag kan lita på de så jag kan ger varje dag lite! Alltså alla de katastrofer bekymrar mig men vad jag ska göra?? Det värsta är man har inte ren vatten att dricka….men någon kan kanske konkret skriva vad vilket land behöver så att fok vet!!!

 5. Anonym skriver:

  hej!
  vad betyder att stå på knäna ?

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej,
   att stå på knäna
   är ett sätt att säga
   att Haiti har det svårt.
   Hälsningar 8 Sidor