Världen

Förstörelse i en stad efter en jordbävning.

Ett förstört hus som lutar i staden Samandag i Turkiet. Foto: AP/TT

Misstankar om brott i Turkiet

I början av februari var
den stora jordbävningen
i Syrien och Turkiet.
Ungefär 50 tusen människor dog.

Efter jordbävningen
har människor pratat om
att många hus rasade alltför lätt.
Husen kan ha varit dåligt byggda.

Nu är över 600 personer
misstänkta för brott i Turkiet.
Det kan bli ännu fler.

Personerna är misstänkta för
att ha fuskat när byggde hus.
Eller för att de inte gjort
kontroller av att husen är säkra.
De kan ha gjort så
för att tjäna mer pengar.

De som är misstänkta
är bland annat
chefer för att bygga hus,
folk som äger hus
och en borgmästare.

8 SIDOR/TT


27 februari 2023

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

14 kommentarer

 1. Anonym skriver:

  det är dåligt att det är byggfusk😠

 2. Nail skriver:

  Straffar alla som är inblandade med bygg fusk

 3. Nazli skriver:

  Straffa alla som är inblandade det är katastrof 😭

 4. Suzan skriver:

  De som har orsakat byggfusk borde skämmas

 5. Gudsröst skriver:

  Det är bara Erdogans sätt att skicka folkets ilska och sorg vidare till andra. Tror ni verkligen att över 600 byggare, husägare och en borgmästare är skyldiga? Nej… Det var en svår och hemsk jordbävning, Erdogan tänker att det är lättare att hänga någon, säga att någon är skyldig, straffa. När det bara är sorgligt.

 6. Dilawar skriver:

  Vem gav tillstånd till dessa byggherrarna att bygga självklart AKP Erdoğans anhängare. Varför tjänst manen har inte gått ut och kontrollera från grunden när det byggds dessa hus vilka dokumentation de haft. Jag tycker den som sitter i regeringen är ansvar för 5000 oskyldiga människor som omkom de få sluta att kosta smutsin på varandra.

 7. Luisa skriver:

  Erdogan är skyldig! Han är hos makten längre och ingenting hände faktisk…

 8. Who care skriver:

  Åltså. Insället av ni sättsar på bygg fel. Försöka att hjälpa då. Allt som negativa saker ska ni digga? Vad som ska om det här hånt här. Vem ska ni kasta deras smutsar. Så starkast ni folk sitter och kastar smuts över dem andra.

 9. Bafatt Vahetere skriver:

  Börja uppifrån när ansvariga skall bestraffas.

 10. ANNA skriver:

  Ska en president vara ansvarig för byggfusk. Hur är det möjligt. Han kan väl inte ha koll på alla bygg arbeten i hela Turkiet? Om bygg herrar mfl mutar med besiktning av hus. Så löjligt skylla på presidenten. Se till och ha koll på husen som byggs i framtiden i stället. Så detta inte sker igen.

 11. Ingenjör skriver:

  Många som lägger ansvaret på Erdogan som inte har aning hur byggprocessen går till. Det enda Erdogan har gjort är att hans regeringen fördelat pengarna till myndigheterna som sedan köpt anbud för att bygga. Läser hur ni enbart vill hata för att just hata utan kunskap

 12. Historia lärare, Erik skriver:

  Detta är ej sannolikt, det var en extrem jordbävning…

 13. Badr skriver:

  Det är inte bra alls att Syrien och Turkiet får jordbävning stakars dom.

 14. Anonym skriver:

  Alltså ni som skyller på Ardogan. Hur kan ni vara så har fulla? Det var jordbävning först och sedan det är människor som bygger inte regeringen. Snälla vi kan tycka illa om någon men det är sjukt fel att skylla på den personen hela tiden. Låt inte era hat styra er personlighet var ärliga och rättvisa.