Sverige

Grisar kokades levande

Grisar kokades levande på fyra
slakterier i Sverige förra året.
Det visar en undersökning
av Livsmedelsverket.
Alla slakterierna ägdes
av företaget Scan.

Veterinären Christer Lindberg upptäckte
två grisar som vaknade när de hade lagts
i kokande vatten på ett slakteri i Luleå.
Slaktarna hade missat att avliva grisarna.

Slakteriets chef Michael Hugosson har ingen ursäkt.
Han säger att stressen på slakteriet
var för stor. Det var helt enkelt svårt
att hinna slakta alla grisar utan att slarva.

– Det får helt enkelt inte hända.
Det höga tempot får inte går ut över djuren,
säger han till Ekot i Sveriges Radio.

17 mars 2009

Vad tycker du om nyheten?

Kommentarer och regler

Skriv vad du tycker
om nyheten du just har läst.
Eller använd någon av
bilderna som visar känslor.

8 Sidor tar bort alla kommentarer
som bryter mot våra regler.

Skriv bara om sådant
som har med nyheten att göra.

Skriv ditt namn eller
kalla dig för något annat.

Men du får inte låtsas vara
en annan person som finns på riktigt.

Skriv inte elaka saker om andra.
Det gäller både personer,
grupper och religioner.

Fler liknande artiklar