Sverige

Mannen blev dömd i Ångermanlands tingsrätt. Foto: TT

Dömd för att ha dödat sin fru

På måndagen blev en man
i Västernorrland dömd till
ett och ett halvt års fängelse.
Han blev dömd för att ha
dödat sin fru.

Mannen är i 60-årsåldern.
Han har erkänt att han gav
mycket morfin till sin fru.
Men han säger att han
inte har gjort något brott.

Frun hade varit sjuk i flera år.
Hon hade sagt flera gånger
att hon inte ville leva längre.
Samma kväll som mannen
gav henne morfinet
försökte hon ta sitt liv.

Mannens advokat ville
att mannen skulle bli friad.
Advokaten tycker att Sverige
behöver en ny lag när svårt sjuka
personer inte vill leva längre.

– Mannen har hjälpt henne
att dö som hon ville.
Han borde inte bli dömd,
säger advokaten.

8 SIDOR/TT


18 november 2019

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

19 kommentarer

 1. Profilbild Anonym skriver:

  ledsen han skulle inte döda henne 😔😔😔😔😔

 2. Profilbild Mal skriver:

  Ett jävligt skämt att han skulle bli friad 😆

 3. Profilbild Milena skriver:

  Nej -han är oskyldig! Domstol bara torterar mannen! Han gjorde vad hon vill! Även kanske det är inte bra ta någons liv men han vill inte ser hur hon lider! Domare måste vara förnuftig och ser fakta! Jag till ex. har struma och lider med kalt föterna och många gånger jag tänkte att jag tar en yxa och amputerar fingrarna på mina fötterna!

 4. Profilbild Milena skriver:

  Det gör så ont som någon skär i min kropp och min man köpte varm madrass till mig men ändå jag lider så jag vet vad är det att lida! Jag hade förut ont i min tand och med en tand jag gick milion gånger till doktor därför vatten kom till min tand på grund av förkylning! Jag hade så ont att om någon vill amputera min huvud så jag var inte emot!

 5. Profilbild Milena skriver:

  Ok,kanske kan han betala böter men att kasta honom i fängelse är fel! Stackars han!

 6. Profilbild Milena skriver:

  Jag tycker att den person som vill hjälpa någon göra självmord kan be om tillstånd ett särskilt domstol och efter den göra det! Alltså vissa människor lider jätte mycket och självmord är den enda lösning så regering kan göra ny lag! Jag själv funderade flera gånger att jag vill amputera fingrarna på foten -så olidlig jag hade ont!

 7. Profilbild M’s skriver:

  Det finns olika åsekter i kommentat !! Jag anser att mannen har fel.

 8. Profilbild Milena skriver:

  Han har rätt samvete! Jag förstå honom bra men som inte är bra är att bedöma situation själv!

 9. Profilbild Mohamed skriver:

  Han har gjort fel och tror jag han skulle få 5 eller mer fängelse

 10. Profilbild Anonym skriver:

  Han är skildig’och han måste ta straff

 11. Profilbild Truthseeker4 skriver:

  Vad?! Ett och halv år bara? Det är en skämt för en mördfall! Det är ett brott och olaglig trots att hon ville dö.

 12. Profilbild Milena skriver:

  Nej! Ni har inte rätt! Han är inte mordare! Han förklarade sak som det var-han sade sant och det är förbjudet! Om han hade ljugit och sa att hans fru hade ätit tio rohypnol så vad???Ok,man kan inte bedöma situation själv men han hjälpte henne! Jag vet vad är olidlig smärta! När man har alltid olidlig smärta så vill man inte leva längre!

 13. Profilbild Milena skriver:

  Bara är viktigt att bedöma om människa kan bli bättre eller inte! Nu jag minns att jag hade ont i magen hela 2015 år! Jag gick inte till doktor därför jag var övertygad att jag har tumor i min mage och vill undvika milion undersokning!Senare jag läste i min horoskop att med ny år kommer onta att försvinna och det hände-plöstligt jag var utan ont!

 14. Profilbild lukke skriver:

  så ska man inte göra

 15. Profilbild wille skriver:

  så gör man inte

 16. Profilbild Milena skriver:

  Han gjorde rätt! Det är naturligtvis svårt men om någon har olidlig smärta så vad kan man göra??

 17. Profilbild Milena skriver:

  Lag är lag men lagarna är dumma! Det är olycklig händelse verkligen!

 18. Profilbild unknown person skriver:

  Han gjorde det av sitt hjärta för henne. Det räknas som mord men med tillstånd från personen. Jag tycker synd om mannen men också om henne mycket gick fel och rätt i situationen

 19. Profilbild Milena skriver:

  Situation är olycklig men jag tycker att det är fel att skicka sådan person till fängelse! Han kan betala böter eller arbeta gratis någonstans! Man kan inte stämpla honom som mordare! OMG!