Världen

Många människor försöker röja upp och hjälpa andra människor efter översvämningarna i Afghanistan.

Människor som hjälper till efter översvämningarna. Foto: AP/TT

Översvämningar i Afghanistan

Det är stora översvämningar
i landet Afghanistan just nu.

Minst 122 människor har dött.
Ännu fler människor
är skadade eller försvunna.
Över 1 500 bostäder
har blivit förstörda.

Det har hänt i området
vid staden Charikar som ligger
norr om huvudstaden Kabul.

Det är också översvämningar
i områdena Nangarhar och Panjshir.

– Det är en mycket svår situation
med stora skador,
säger Ramin Azimi 
som arbetar för regeringen.

8 SIDOR/TT


27 augusti 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

20 kommentarer

 1. Profilbild Luisa skriver:

  Men varifrån kommer vatten -finns där en sjö eller nånting??? Det är hemsk! Jag vet inte mycket om Afghanistan men de har inte havet -det vet jag nu!

 2. Profilbild Luisa skriver:

  Är det varje år??? Jag undrar om det är bara denna år eller varje år??? Vad orsakade översvämning där???

 3. Profilbild AW skriver:

  Det regnade för mycket under kort tid.

  Och kanske folk byggde hus på fel plats också …

 4. Profilbild Luisa skriver:

  Regnar det där??? Jag undrar om det är bare denna år eller sker det ofta! Men redaktion reagerar inte! Jag måste lyssna nu på Karel Gott för att pigga mig! Det är bara ledsna nyheterna verkligen!

 5. Profilbild AW skriver:

  Luisa, det finns inte tid att besvara dina banala frågor för redaktionen.
  Du får googla dig fram ,nästa gång , till de stora nyhetssajterna som BBC ,CNN , etc . Det gör jag .

 6. Profilbild Luisa skriver:

  ok! Vad synd! Det är bara katastrofer verkligen! Ibland är det problem att hitta svar ändå! Jag upplevde översvämning en gång och det var hemskt! Min man kastade 14 hink vatten och klagade flera dagar att han har ont i kroppen!

 7. Profilbild Farhad skriver:

  Luisa, Varför är du intresserad av Afghanistan????????

 8. Profilbild Anonym skriver:

  Luisa det händer värje år i Afghanistan

 9. Profilbild Luisa skriver:

  Om vi vet mer om Afghanistan så vet vi hur vi kan hjälpa! Regnar verkligen i Afghanistan?? Får folk tillräckligt hjälp från myndigheterna?? Det är inte ofta artikel om Afghanistan så därför! Hoppas att det blir bra där!

 10. Profilbild Luisa skriver:

  i samma område??? Kan ni skriva mer?? Har folk där tillräckligt vatten för att dricka??

 11. Profilbild iman skriver:

  Jag e från Afghanistan och jag vet mitt folck har inte så mycket vatten

 12. Profilbild Luisa skriver:

  OMG! Jag gav en krona till röda korset igår men jag tror inte mycket på röda korset! Dessutom jag själv har ont om pengar! Alltså det är för mycket katastrofer överallt men med mer information kan vi alla hjälpa mer! Har Afghanistan sin embassy i Sverige???

 13. Profilbild Iman skriver:

  Det vet jag inte

 14. Profilbild Luisa skriver:

  Någon kan berätta om det sker ofta där eller hur är det! dessutom om folk får tillräckligt hjälp??

  1. Profilbild 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Luisa!

   Varje år kommer det mycket regn
   i länder i Asien.
   Det kallas för monsunregn.
   Regnet kommer från juni till september.
   Då är det vanligt med översvämningar.

   Tyvärr vet vi inte om människorna
   i Afghanistan får tillräckligt med hjälp.
   Afghanistan är ett fattigt land
   som har problem med krig.

   Men en del organisationer
   är där och hjälper folket.
   Till exempel Svenska Afghanistankommittén,
   Läkare utan gränser och Röda korset.

   Hälsningar från 8 Sidor

 15. Profilbild Luisa skriver:

  Aha! Jag är ledsen för det som hände, vi hade en liten översvämning i våra liv några år förut och det var obehagligt! Jag tänker bara om de har ren vatten eftersom det är det viktigaste! Folk ger stora summor till röda korset men jag vet inte hur de delar pengarna?! Alltså det sker ofta så de måste bli förbereda för det!

 16. Profilbild Luisa skriver:

  Om vi vet merså kan folk hjälpa mer! Alltså om till ex. de säljer ren vatten i affärerna och om folk har råd att köpa det??? Om det finns material för att bygga fast hus och så vidare! Vi vet väldigt lite!

 17. Profilbild iman skriver:

  tack att du försöker hjälpa afghaner

 18. Profilbild Luisa skriver:

  Vi vet väldigt lite Iman men jag tänker på Afghanistan också när jag ger pengar till röda korset! Jag själv är fattig men om någon har inte ren vatten så det stör mig alltså! Någon kan skriva mer så att vi vet vilket levnadstandart de har och andra möjligheter! Jag är ganska nyfiken på det-om de har el och annat!!!???!!!

 19. Profilbild Luisa skriver:

  Vi var översvamad också några år förut och jag upplevde då vad det är! Hoppas att folk klarar sig där! Jag håller tummarna!