Sverige

Ofarligt för grisar att äta andra grisar

Grisar får mat gjord på blod och fett
från andra grisar.
Den nyheten kom från
nyhetsprogrammet Ekot i tisdags.

Mycket av det griskött som äts i Sverige
kommer från Tyskland och Danmark.
Där är det vanligt att grisarna
får den här maten.
Det är också helt lagligt.

Farligt är det inte heller.
Varken för grisarna eller för människor
som äter grisköttet.

– Blod och fett för inte någon smitta vidare.
Sedan är det så att grisar är allätare.
Om en gris dör äter de andra
grisarna upp den. Det är naturligt för dem,
säger Per Wallgren som är expert
på grisar och deras sjukdomar.

23 juni 2010

Vad tycker du om nyheten?
Kommentarer och regler

Skriv vad du tycker
om nyheten du just har läst.
Eller använd någon av
bilderna som visar känslor.

8 Sidor tar bort alla kommentarer
som bryter mot våra regler.

Skriv bara om sådant
som har med nyheten att göra.

Skriv ditt namn eller
kalla dig för något annat.

Men du får inte låtsas vara
en annan person som finns på riktigt.

Skriv inte elaka saker om andra.
Det gäller både personer,
grupper och religioner.

Fler liknande artiklar