Sverige

Gris kan ha skållats levande

När grisar slaktas ska de först bedövas,
stickas i halsen och tappas på blod.
Sedan skållas griskroppen i hett vatten.

Nu kan en gris ha blivit skållad
levande på Scans slakteri i Kristianstad.
Grisen hade inte blivit stucken
innan den skållades.

– Risken är att ett djur har utsatts
för ett outhärdligt lidande,
säger Göran Anér
på Livsmedelsverket.

Liknande saker har hänt förut
på Scans slakteri i Kristianstad.
Både 2008 och 2010 skållades
levande grisar med hett vatten.

26 augusti 2011

Vad tycker du om nyheten?

Kommentarer och regler

Skriv vad du tycker
om nyheten du just har läst.
Eller använd någon av
bilderna som visar känslor.

8 Sidor tar bort alla kommentarer
som bryter mot våra regler.

Skriv bara om sådant
som har med nyheten att göra.

Skriv ditt namn eller
kalla dig för något annat.

Men du får inte låtsas vara
en annan person som finns på riktigt.

Skriv inte elaka saker om andra.
Det gäller både personer,
grupper och religioner.

Fler liknande artiklar