Sverige

Färre är rädda för fett

För 25 år sedan var trenden att vi
skulle äta mager mat.
Livsmedelsverket rådde oss
att undvika grädde, smör och annan fet mat.
Magert kött, grönsaker, frukt
och bröd skulle vi äta.

Det kom nya fettsnåla matvaror,
lättmjölk, lättfil och lätt-margarin.
Daghem och skolor slutade
köpa in den röda mjölken för att
barnen inte skulle bli tjocka.

Men nu är den fett-snåla maten
inte alls lika trendig.
I stället väljer fler
att äta smör och grädde,
fet mjölk och fil.
Svenskarna är inte lika
rädda för fett längre.

Flera studier visar också
att människor inte blir tjocka
och sjuka av smör och fet mjölk.

2 februari 2012

Vad tycker du om nyheten?

Kommentarer och regler

Skriv vad du tycker
om nyheten du just har läst.
Eller använd någon av
bilderna som visar känslor.

8 Sidor tar bort alla kommentarer
som bryter mot våra regler.

Skriv bara om sådant
som har med nyheten att göra.

Skriv ditt namn eller
kalla dig för något annat.

Men du får inte låtsas vara
en annan person som finns på riktigt.

Skriv inte elaka saker om andra.
Det gäller både personer,
grupper och religioner.

Fler liknande artiklar