Sverige

Politiker slutar efter sexbrott

Moderaten Hans Forsberg
styr kommunen i Kungsbacka.
Men nu slutar han.

I helgen blev han tagen
av poliser när han
köpte sex.
Det är ett brott.

– Efter det som har hänt
litar inte partiet på mig.
Jag ångrar mig
men står för mitt misstag,
skriver Hans Forsberg
i ett mejl.

Nu ska Moderaterna
ordna en ny ledare
i Kungsbacka kommun.

8 SIDOR/TT


25 maj 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

28 kommentarer

 1. Profilbild Anonym skriver:

  Män som köper sex är sjuka och behöver hjälp. Lagen måste straffa både sex säljare och sex köpare inte bara sex köpare. Det som alkohol säljare blir straffat.

 2. Profilbild Luisa skriver:

  Det är nonsense-man får köpa sex MEN inte från ung fattig flicka som någon utnyttjar och så vidare! Många men som är inte gift behöver denna möjlighet! Jag själv är muslim och det är svårt att prata om det, men de kunde går till äldre kvinna som är vann med sådant!

 3. Profilbild Luisa skriver:

  Sverige menar bra men gör fel! Man kan inte straffa någon-även det är politik-om de köpte sex till ex.i tyskland eftersom det är legal där! Sak är problematisk och därför EU måste göra konferens och lösa det! Om Eu löser det så många unga flickor kan räddas! Någon kan vara förnuftig äntligen!!

 4. Profilbild Luisa skriver:

  Saker ska vara tydliga och förnuftiga! I Tyskland finns kvinnor som har tillstånd och det fungerar!!!! Jag tycker att om det är legal i Sverige så även vådtakter kan minska!

 5. Profilbild Fany skriver:

  Våldtäkter är ett annat brott och har inget med sexköp att göra. Jag tycker Tyskland gör fel men Sverige bör straffa sexsäljare också inte bara sexköpare.

 6. Profilbild Ella skriver:

  Jag är så trött på Sverige och vår regering. Om en man köper sex så får han oftast böter och sällan fängelse straff. Det är helt jävla sjukt! Om detta är olagligt i Sverige varför straffar man inte männen hårdare för fan! Det borde bli upp till 5 års straff!

  1. Profilbild 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Ella, tack för din kommentar. Regeringen vill ha hårdare straff för sexköp. Här kan du läsa mer om det. Hälsningar 8 Sidor. https://8sidor.se/sverige/2020/05/hardare-straff-for-kop-av-sex/

 7. Profilbild Luisa skriver:

  Det är fel! Varför en man kan inte köpa sex??? Gör det lagligt!!!

  1. Profilbild 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Luisa, regeringen i Sverige är väldigt tydliga med att det är fel att köpa sex.
   Det går att jämföra med slavhandel. Det skrev nyligen regeringen i tidningen Aftonbladet.

   Många kvinnor som säljer sex i Europa är mycket fattiga och har inte möjlighet att tjäna pengar på annat sätt. Sveriges regering säger att sex inte ska handla om att sälja sin kropp för att få pengar. Det ska handla om att två personer som respekterar varandra har sex frivilligt.

   Du kan läsa mer om vad regeringen i Sverige tycker här. Hälsningar 8 Sidor.
   https://www.regeringen.se/debattartiklar/2020/05/vi-kan-aldrig-acceptera-sexkop/

 8. Profilbild Luisa skriver:

  Ni måste sluta kriga mot men!!! Istället göra saker förnuftigt och tydligt!!

 9. Profilbild Luisa skriver:

  PS:det finns kvinnor som köper sex också!!!!

 10. Profilbild Anonym skriver:

  Nuu bläv jaag läsän jaag vil in te at man can sköpa seks

 11. Profilbild hej skriver:

  Vad är sex??????

  1. Profilbild 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej, organisationen RSFU berättar mer om vad sex är. Det kan du läsa om här. Hälsningar 8 Sidor.
   https://www.rfsu.se/sex-och-relationer/for-dig-som-undrar/satt-att-ha-sex/vad-ar-sex/

 12. Profilbild MJ skriver:

  Varför får kvinnor sälja sex ? Kvinnor kan lika gärna sälja alkohol och droger.

 13. Profilbild shish skriver:

  På alla nät sajter en sex act kostar minst ett tusen, upp mot fem tusen. är det gratis ?

 14. Profilbild HH skriver:

  OBS ! viktig med samtycke vid sex. ger kvinnan eller sex partner samtycke vid sex köp då är det lagaligt 100%, ingen våldtäckt.

 15. Profilbild Luisa skriver:

  Hej 8 sidor! Jag förstå er bra men ni har fel!! Om en man köper sex oavsett om det är politik eller vem som helst i Tyskland så ni har inte rättighet att straffa honom eftersom det är lagligt där! Om han går till internationell domstol så vinner han!! Varje land har sina egna lagar och egna inställningar till saken!!

 16. Profilbild Luisa skriver:

  Lagar ska vara så bra som möjligt för att ett samhälle ska fungera!! Lagarna behöver inte vara dumma-det skadar samhället! Sverige är inte konservativ land som till ex.Tjeckien och därför lösa denna problem måste vara lättare! Ni annar att ni har alltid rätt men om jag får använda min mans ord såhan säger alltid:

 17. Profilbild Luisa skriver:

  ”den bästa baklava har jag ätit i Turkiet och den bästa tårta i Tyskland”! Ni måste inte upprepa samma mening som är felaktigt! Människohandel måste förbjudas men sexhandel är bättre göra lagligt och ha den under kontrol! Jag försöker förklara för er vilket skada ni gör! Enligt mig det ska vara förbjudet att hjärn tvätta unga flickor

 18. Profilbild Luisa skriver:

  och den som försöker göra det ska straffa med fängelse och förlora sin förnogenhet! För att ingen vill våga säga till en flicka-du ska arbeta på denna sättet och blir rik…men denna personer som är van vid det och gör det av egen vilja kan göra det legal och betala skatt till staten!

 19. Profilbild Luisa skriver:

  Sak är obehagligt-jag vill lösa det på klok sätt och orsaka åtgärder att ingen kan skada de unga!! Man måste skydda ungdomarna och barn också!! Jag vill rädda dem!!! Alla skadar de-familjer och staten också!!! Men Sverige har dumma lag och fel inställning….

 20. Profilbild Luisa skriver:

  Därför är det bra om EU ordnar konferens och löser det!! Lag som säger att ingen får hjärntvätta någon och att ingen under 25 år får inte utöva denna yrke är nyttigare enligt mig!! Tänk snälla igen och skriv tillbaka!!Med mvh Milena

  1. Profilbild 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Luisa!

   Vi försöker bara att förklara
   hur regeringen tänker
   när de gör sin politik om sexköp.

   Hälsningar från 8 Sidor

 21. Profilbild Luisa skriver:

  omg! Om en ung kille köper sex så vill han går till fängelse???Han kan arbeta eller studera!!! Vakna allihop!!!Och sluta kriga mot man! Jag planerar skriva brev till eu och jag vill nämna det här! Hur ni tänker???Hur?? Mäniskohandel måste utrotas och hjärntvätning stoppas!!!

 22. Profilbild Luisa skriver:

  ok! Men tänk på de unga! De har det svårt hemma och om en ung kille köper sex så om han går till fängelse så vad?? Vet ni hur skadar honom sådant straff??Sex är samma behöv som att man måste äta till ex! Ni leder unga på fel sätt! De behöver bra samhälle och bra förebild! Eu måste lösa det!

 23. Profilbild min kompis heter skriver:

  😞

 24. Profilbild min kompis heter skriver:

  😡😕