Sverige

En ensam person sitter på en bänk i en park.

Många säger att de blir dåligt behandlade på jobbet. Foto: TT

Dåligt behandlade på jobbet

Många människor som bor
i fattiga områden i Sverige
säger att de blir dåligt
behandlade på jobbet
eller när de söker ett jobb.

Nästan hälften säger att de
har blivit dåligt behandlade,
att de har blivit diskriminerade.

De flesta säger att de
har blivit dåligt behandlade
eftersom de kommer från
ett annat land än Sverige.
Eller för att deras föräldrar
kommer från ett annat land.

Det visar en ny undersökning.
Det är organisationen
Järvaveckan Research
som har bett företaget Novus
att göra undersökningen.

Undersökningen bygger på svar
från över tusen personer
som bor i fattiga områden.

8 SIDOR/TT


29 maj 2023

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

23 kommentarer

 1. Joseph Atalla skriver:

  Jag har också blivit dåligt behandlad när jag sökte ett jobb

 2. Anonym skriver:

  Det är väldigt sanning, många gånger har jag blevit dåligt behandlade i jobbet sen har jag tappat intresse för jobbet men senare på dagen t,ex kvällen prata med mig själv att glömma bort dåliga behandling som jag fått under jobbet för att ville jag gå till jobbet nästa gång utan att tänka vad som händade mig igår i min arbetsplats.

 3. Anonym skriver:

  Det händer hela tiden

 4. Anonym skriver:

  Det är sant

 5. Anonym skriver:

  Jag blivit också mycket dåligt behandlade på jobbet för att det var mycket på verkade mig. Jag har tappade intresse av jobb eftersom jag är också utländska. Jag jobbade än 2 personer i arbetsplats min kollega frågade inte om du blivit trött eller inte. Chefen har aldrig frågade mig för att jag jobbade som extratjänes.
  😞😞

 6. Anonym skriver:

  Jag hade inte varit vecko möte med chef annars jag måste ställade några frågade min chef arbetsregel.
  Jag frågade min kollega varför jag har inte varit vecko möte och hon sade att du jobbade som extratjänes här.

 7. Ledsen skriver:

  Jag är dålig behandlade också

 8. Anonym skriver:

  Vem bryr sig, jag som jobbar och vill ha extra lön, bara jag som kan.

 9. Rt skriver:

  Det är mycket diskriminering i Sverige, hoppas att folk vakna

 10. Diana skriver:

  Snackat flera personer bara inte gillar invandrare bara bättre att hjälpa till den att knuffa bort andra ifrån sig som inte har med någon själv att göra onödigt att många beter sig som förskolebarn värre

 11. Olliyurrr skriver:

  Samma här

 12. Anonym skriver:

  Mycket diskriminering i samhället,idag ingen facket som funkar bara byta jobbet

 13. Anonym skriver:

  Varför fackförbund inte har kol vad som är fel om diskriminering mellan arbetsgivare och anställda personalen

 14. Anonym skriver:

  Mycket diskriminering i samhället denna tid.

 15. Anonym skriver:

  😭😭😢😢❤❤

 16. A skriver:

  Jag jobbar på en välkänd företag via bemanningsföretag. Jag jobbar där mer än ett år men fått ingen Anställning på denna välkänd företag även mina kollegor som har utländska bakgrund har fått ingen anställning . svenskar fått anställning inom några månader.. Ibaland känner vi ledsen när chefen säger att vi har ingen viktig roll på jobbet .

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej,
   tack för din kommentar.
   Du får gärna höra av dig till oss och berätta mer om detta.
   Mejla till: [email protected]
   vänliga hälsningar 8 Sidors redaktion

 17. Anonym skriver:

  Jag har också dålig behandling med mig mycket men jag har tålamod så mycket. Vad ska gjora man .

 18. Anonym skriver:

  Det är rätt

 19. Luisa skriver:

  Det är mycket dåliga saker och ingen tjänar på det! Alla måste sluta med sitt dåligt beteende faktisk! Samhälle kan inte går vidare så…

 20. hej skriver:

  Vi måste göra så alla mår bra

 21. hej skriver:

  Vi måste göra så alla mår bra💞

 22. hej.. skriver:

  Vi måste göra så alla mår bra💞hoppas det blir bättre snart!