Blogg

Det är förbjudet att slå barn

Det är förbjudet
att slå barn i Sverige.
Det har det varit i 40 år.
År 1979 fick Sverige
den lagen.

Innan lagen kom
trodde många att det
var bra att slå barn.
Då skulle barnen bli
bättre människor.

Efter 1979 förstod
allt fler att det är fel
att slå barn.
Men trots det blir
tusentals barn i Sverige
slagna varje år.
Det visar undersökningar.

Det är svårt att förstå
varför vuxna slår barn.
Kanske tror en del
att vad de gör mot barnen
inte är fel.

Men allt våld mot barn
är olagligt.
En örfil eller smäll på rumpan.
Att dra barnet i håret
eller låsa in barnet.
Att hota ett barn med våld
är också olagligt.

Skolor och förskolor
ska anmäla om ett barn
har det svårt hemma.
Socialtjänsten och
polisen ska ta brotten
på allvar.
Men tyvärr lyckas de
inte hjälpa alla barn.

Jag önskar att alla
vi vuxna i Sverige
blir bättre på att skydda
barnen omkring oss.

Om du hör eller ser
att ett barn blir slaget,
säg ifrån. Anmäl det
till socialtjänsten
eller poliserna.

Alla barn har rätt
till ett liv i trygghet.
Kanske kan just du
hjälpa ett barn
som har det svårt.

Profilbild

Katrin Kasström


24 januari 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

22 kommentarer

 1. Profilbild Milena skriver:

  Kära Katrin-du har rätt men även det står i lagen så räcker det inte! Tyvärr många föräldrar slå sina barn även här i Sverige,men de gör det i badrummet för att ingen ska ser det! Ni svenskar är blinda,ni gör gör saker som ni gör och förstå inte varför det inte fungerar! Både personal och även föräldrar behövermer utbildning

 2. Profilbild Milena skriver:

  för att förstå att sådana händelser skadar barn och traumatiserar dem! Katrin min man varje dag berättar för mig hur människorna omkring uppför sig-galen,otrevlig och så vidare…det är så de var uppfostrad-de hade inte förebild! Fel med svenska samhälle är att allt är dold! Men till slut sanning kommer fram!

 3. Profilbild Milena skriver:

  Era ”duktiga” kolleger skrev elak artikl om min man att han går inte ut med oss och så vidare!Myndigheterna skyddade sviner-det är hemligt enligt era ”fantastiska” lagar!Min man uppfostrade 2 dottrar från före aktänskap som hade väldigt lyxigt barndom och min man betalade de även ridning och deras medajle har vi hemma!

 4. Profilbild Milena skriver:

  Jag själv var misshandlat så jag vet vad det är och jag bryr mig inte mer eftersom människorna här i Sverige gillar individualism och längtar absolut inte efter förbättring i nån fråga! Barn är barn och behöver bra förutsättningarna men har inte de eftersom samhälle är okunnig och oödmjuk! arg Milena

 5. Profilbild Milena skriver:

  Vi förjänade beröm men istället skrev de om oss lögner att vi går inte ut med våra barn! Jag är sårad och vill skriva till statsminister om det!

 6. Profilbild Milena skriver:

  desutom även om man går till polis så de gör ingenting!!

 7. Profilbild Gem skriver:

  Milena snälla det räcker med en komentar inte hundra komentarer.

 8. Profilbild Milena skriver:

  Medan andra skriver dumma saker eller inget så jag skriver fakta! Jag var väldigt upprörd över artikl i lördag och mådde jättedåligt!

 9. Profilbild Milena skriver:

  Även om någon slår inte så fel behandling skadar mycket också och min dotter säger alltid-misshandel är misshandel oavstt om den är stor eller små! (Hon har rätt)!

 10. Profilbild Milena skriver:

  Du Katrin och ni andra måste tänka när ni skriver någonting hur andra tolkar det! Artikeln gjorde att jag mådde jättedåligt hela lördag och jag sluckade hela kaka på grund av stress och senare hade hela dagen ont i magen!!

  1. Profilbild Katrin Kasström Redaktör skriver:

   Hej Milena, vad tråkigt att höra att du blev ledsen av texten. Det var förstås inte meningen. Jag skrev texten för att jag vill att alla barn ska veta att ingen får behandla dem illa. Jag hoppas att du har någon att prata med om du blir ledsen eller känner att du inte mår bra. Vänliga hälsningar Katrin, 8 Sidor.

 11. Profilbild Milena skriver:

  Ni journalister har sot makt i handerna och bra artikel med bra innehåll kan ge kunskap och glädje samtidigt!!! Min man alltid säger att allt man kan inte säga vid alla tillfälle! Alltså man måste veta vad och var är lämplig att säga!

 12. Profilbild Milena skriver:

  Unga och barn mår dåligt och det är inte nödvändigt i land som sverige är!

 13. Profilbild Milena skriver:

  Jag har min man som är den finaste stöd i mitt liv; det var han som skrev mig till distans kursen-jag är känslig och har svårt att hantera saker, kvinnorna med namn Milena gillar inte orättvisa saker och jag är född den 13 sådet är ”lättsårad” så för mig är det svårt att existera i denna dumma värld !

 14. Profilbild Milena skriver:

  Min man är den som hjälpte mig att överleva, han heter Genap -namn har betydelse också-nånting som jag vet inte riktigt på svenska…Jag förstå att du skriver spontan och kan inte veta hur vi tolkar det! Men du skriver för allmänheten så du måste överväga varje ord! Folk kan missförstå det lätt!

 15. Profilbild Milena skriver:

  Till ex: om ni skriver-Syrien har en diktator ledare-så alla tänker vilket hemsk ställe med hemsk president det är! istället man kan säga att Syrien behöver göra framgång med demokrati-till ex! Många år förut jag var så ledsen över alla händelserna att jag öpnade inte min data en månad!

 16. Profilbild Milena skriver:

  Om ni kan skriva en artikel med fakta hur man behandlar unga människor på bra sätt så det kan göra stor nytta eftersom jag vet att alla har det dåligt hemma-oavsett om det är svensk ungdom eller invandrare! Jag ssjälv försökte hjälpa och rädda situation så jag vet!! Ha det bra,hälsningar Milena

 17. Profilbild Milena skriver:

  PS:Katrin tyvärr ofta personal på socialtjänsten och polisen är okunniga och vet inte hur de ska bedöma situation och så vidare! personal är inte professionel och det är jätteviktigt!!!

 18. Profilbild Milena skriver:

  Om det är förrbjudet eller inte-man måste ha bra motto i sin huvud!!

 19. Profilbild Milena skriver:

  Jag vet om konkkreta fall där ungdomar lider men vad jag ska göra!!?Jag försökte ge min stöd men det enda lösning är att skicka deras föräldrar till nordpolen!

 20. Profilbild whylyie skriver:

  Jag önskar att turkar och andra länder att man får inte slår barn….. 🙁

 21. Profilbild Milena skriver:

  Folk är outbildad i alla länder och skadar sitt barn-inte bara med att så de, även med ord och handlingarna!