Krönika

Varför kan jag inte sova på nätterna?

Jag kan inte sova på nätterna.
Så har det varit i flera dagar.
Jag har svårt att somna.
Och när jag väl har somnat
vaknar jag flera gånger varje natt.
Sedan har jag svårt
att somna om.

Varför kan jag inte sova?

Jag mår bra.
Jag har inte ont.
Jag känner mig inte orolig.

Men kanske är jag
orolig i alla fall.
Jag tror det.
Jag tror att jag är orolig
utan att jag förstår det själv.

Det händer saker i min hjärna
som jag inte märker.
Tankar och känslor
som hoppar runt i huvudet.
Det är svårt att slappna av.

Jag tror att det handlar om
kriget i Ukraina.
Det gör mig orolig.
Jag tror inte att det
blir krig i Sverige.
Men jag är orolig i alla fall.

Det är inte synd om mig.

Det är synd om barn och vuxna
som finns i länder där det är krig.
Människorna som finns i Ukraina.
Människorna som finns
i Syrien och i Jemen.
Och på alla andra platser i världen
där det är krig.

Där finns människor
som dör och lider.
Människor som är oroliga.
Människor som varje natt
har svårt att sova.

Avatar

Martin Hanberg


4 mars 2022

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

15 kommentarer

 1. Avatar Luisa skriver:

  Alltså Martin jag undrar är du kräfta??? Jag menar vilket horoskop du är??? Det hände länge sen men jag öppnade inte data exakt 30 dagar! jag blev så totalt förstörd av alla nyheterna faktisk…hoppas att det är bra för dig!

 2. Avatar Luisa skriver:

  Om nånting hände så halva rohypnol räcker. Men undvik tabletterna! Försök koppla av! jag själv mår dåligt-men för mig är det stor besvikelse på mänskligheten som orsakar det! Uf!

  1. Avatar 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Luisa

   Tack för din omtanke!

   /Martin

 3. Avatar Luisa skriver:

  inget! ha det bra!🙂

 4. Avatar Loo skriver:

  Du tänker mycket och planera, sluta tänka och tänk som djur. Djur tänker här och nu, inte vad händer om en timme. Folk i krig område vänjer sig och tänker här och nu, och är inte oroliga mycket.

 5. Avatar Fille skriver:

  Jag tänker alltid om alla Tigriyan som är i norra Etiopien utan mat, vatten, medicin, elektricitet och internet över ett år och fyra månader. Där dör hundratals människor varje dag. Synd om orättvis världen vi har.

 6. Avatar Luisa skriver:

  Vad synd Fille! Jorden räcker för alla!

 7. Avatar Luisa skriver:

  Fin artikel! Det är interessant att ett mening kan börja med ord ”och”…alltså slappna av, tomt din huvud annars det kan leda till högblodtryck! Viktigaste är att du lägger dig med ren samvete! Jag ber bön för alla just nu och kanske

 8. Avatar Luisa skriver:

  du kan göra sådan detox och går bort i några dagar i ett fin ställe i skog och vila där! Där kan du läsa en fin bok! Försök att vara positiv-du kan inte kontrollera allt vad hände i denna dumma värld! Trevlig vecka till dig och dina kolleger!

  1. Avatar 8 Sidor Redaktör skriver:

   Tack detsamma, Luisa!

   /Martin

 9. Avatar Luisa skriver:

  ingen orsak!

 10. Avatar Luisa skriver:

  Hur är det med dig Martin?? Sov gott och tänk inte på nånting, dessutom en del nyheterna stämmer inte!!! Det viktigaste är att du själv inte kränker någon och kan går till säng med gott samvete! Trevlig vecka till dig!

  1. Avatar 8 Sidor Redaktör skriver:

   Tack detsamma, Luisa!

   /Martin

 11. Avatar Luisa skriver:

  Tack ska du ha!M

 12. Avatar Luisa skriver:

  Jag skickar dig en fin låt från Karel Gott: KDYZ VITEZ MAVA NAM-du kan gissa bara vem skrev musik! Försök inte att ha kontroll över allt-syssla med annat! Människor skapade problem så de kan få konsekvenserna! Ha det bra!