Krönika

Glass är verkligen äckligt

Nej, jag tycker inte
att glass är äckligt.
Det var bara något
som jag skrev för att du
skulle börja läsa.

Varje år brukar
vi på 8 Sidor testa
årets nya glassar.
Det är kul.
Det är gott med glass.

Men det finns något
som jag tycker är
ännu godare än glass.
Och det är chips.
Chips är min stora kärlek i livet.

Jag tycker chips är otroligt gott.
Jag kan prata länge om chips.
Och jag har väldigt
många åsikter om chips.
Här kommer några av dem:

• De godaste chipsen
är salta chips och grillchips.

• Pringles är inte riktiga chips.

• Chips med dill är äckliga.

• Chips är goda utan dip.
Och chips är goda med dip.

• De flesta nya smakerna av chips
smakar sämre än de gamla.

• Ofta är det bara smulor
när du köper en påse chips.
Det är skandal.
Chipsen ska vara hela.

• Chips ska inte vara nyttiga.
Chips ska vara goda.

Håller du med mig
om mina åsikter om chips?
Eller tycker du annorlunda?
Skicka gärna en kommentar
och berätta vad du tycker.

Leve chipsen!

Martin Hanberg


12 maj 2022

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

27 kommentarer

 1. Selma skriver:

  Hej Martin! Jag håller med dig och jag också tycker att chips är bäst. Jag och min pojkvän läser alla dina artiklarna hela tiden och vi tror att de är jättespännande! Med vänliga hälsningar!

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Selma!

   Det var roligt att höra.
   Tack så mycket!
   Och hälsa din pojkvän.

   /Martin

 2. OB skriver:

  Potatis chips och pasta är långsamma kolhydrater, som ger bra energi till kroppen. Godis är gott men ger snabbare energi mängder, men man måste borsta tänderna efteråt, bättre att äta godis hemma efter klockan åtta är bra avslutning på dagen och nära tand borstning tiden.

 3. Luisa skriver:

  Alltså chips är bra de som jag minns från min barndom-de var inte så mycket saltad och det var från riktiga potatis och smakade gott! de flesta i Sverige är så tung saltad att man kan inte äta dem! Dessutom alla de färgor och chemikalier är farlig för kroppen!

 4. Luisa skriver:

  Men du började med glass och slutade med chips! Alltså men artikel om glass vi hade förut! Ni svenskar äter mycket glass-det är ganska ovanligt! dessutom jag gillar chips med dill! I Sverige är det bara ungefär 3 sort jag gillar! Ha det bra!

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Ha det bra du med, Luisa!

   /Martin

 5. Bebi Peggy skriver:

  Jag kan inte längre äta glass pga att jag inte längre tål mjölk och sojaprotein. Men jag har hittat en del glassar som saknar detta. Sådana som gjorda på kokosmjölk eller på cashewnötter. Chips äter jag. Men helst då salta nachochips gjorda på majs.

 6. Viktor skriver:

  Chips ska va reflade

 7. Anynum skriver:

  Jag håller med.chips som är nyttiga är otroligt äckliga och jag gillar sour cream bäst.däremot tycker jag att glass är lite godare än chips.beror såklart på om det är sommar eller inte.på vintern är chips godare men på sommaren vill man hellre ha glass.håller annars helt med.

 8. Fun city 🤡 skriver:

  Jag älskar chips och fun city 🤡

 9. (: skriver:

  ✈️✈️✈️

 10. Fun city 🤡 skriver:

  Gillar ni chips

 11. Cool skriver:

  Hejsan 8sidor🛶🛶🛶🛶🛶

 12. 8 sidor älskare 2 skriver:

  Jag älskar 8sidor 😍

 13. lolo skriver:

  Jag äter häldre popcorn

 14. kurdo skriver:

  jag gillar chips mu

 15. Edwin skriver:

  Är du helt galen Glass är ju jätte gott

 16. serhii skriver:

  Jag tycker också om chips men jag gillar mest osaltade pringels för att när jag äter för mycket saltade chips är det att det salt på läparna

 17. Köbulle skriver:

  Jag tycker dill chips är okej inte de bästa men det går att äta

 18. Samuel 12 år skriver:

  Jag älskar att äta chips och kolla på dina nyheter. Du gör verkligen min dag hela tiden. Ha det superbra😃😃

 19. Valter skriver:

  Jag håller med dig om att chipsförpakningarna innehåller mycket smulor.

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Valter

   Ja, visst är det irriterande!

   /Martin

 20. greta skriver:

  glas är got

 21. godis älskaren !!! skriver:

  jag gillar alla sötsaker 😃😍

 22. Banan kakan skriver:

  banan kakan tycker lika dant som Martin

 23. Anonym skriver:

  Salt och vingär cips med sour cream and onion dip är så j*ävla gott!!!🔥🔥🤤

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Jag gillar också salt och vinäger!

   /Martin