Sverige

 • Turkey Sweden Protest

  Människor i staden Istanbul i Turkiet bränner den svenska flagga. Foto: TT

 • WEB_INRIKES

  Rasmus Paludan håller koranen i handen. Foto: TT

Protester mot Sverige

I helgen samlades
människor i Stockholm.
De protesterade mot att
Turkiet inte är demokratiskt.

Rasmus Paludan var utanför
Turkiets ambassad i helgen.
Han tycker inte om religionen islam.
Därför brände han
muslimernas heliga bok, koranen.

De flesta som bor i Turkiet
är muslimer.

Turkiets regering
och folk i Turkiet
blev mycket arga.
En del samlades vid Sveriges
kontor i staden Istanbul.
Där brände de
den svenska flaggan.

De tycker att den som bränner
islams heliga bok ska straffas.
Men så blir det inte.

– I Sverige får alla
säga vad de vill.
Även de som säger
dumma saker får göra det,
säger statsminister Ulf Kristersson.

Bråket handlar också om Nato.
Sverige vill vara med i Nato.
Länderna i Nato ska hjälpa
varandra om det blir krig.

För att Sverige ska bli medlem
måste alla länder i Nato säga ja.
Turkiet har inte sagt ja än.

Turkiet vill att Sveriges regering
bestämmer att fler
än hundra människor
som bor i Sverige
ska skickas till Turkiet.

Turkiet säger att de är terrorister.
Men Sveriges regering
säger att det är domstolar
som ska bestämma det.

8 SIDOR/TT


23 januari 2023

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

141 kommentarer

 1. Liam skriver:

  Jag blir orolig att Turkiet kommer att starta en krig med Sverige.

 2. Luisa skriver:

  Alltså om jag får säga nånting till allihopa: det är jurnalister på 8 sidor, människor i Sverige och människor i Turkiet!!! Först jag går till den första stycken i artikeln…Gudegud allihopa hur ska vara Turkiet demokratisk om alla skadar Turkiet och dessutom hela världen blir mindre demokratik även Sverige???? HUr???

 3. Luisa skriver:

  Alla pengar -jag menar skattepengar-går till turkiska millitärer- turkisk arme skyddar 70 miljoner människor!!! Turkiet hela tiden sysslar med sin säkerhet och har inte möjlighet att utveckla demokrati då…

 4. Luisa skriver:

  så allihopa sluta skada Turkiet! Ge stöd en gång! Ge beröm en gång! Nu vill jag BETONA DEN MÄNING- som säger att de flesta är muslimer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ni i Sverige och alla andra kan vara tacksamma för det EFTERSOM JUST ISLAM TROR GÖR ATT TURKISK FOLK AGERAR SOM AGERAR……….

 5. Anonym skriver:

  (I Sverige får alla
  säga vad de vill).Det är helt fel när det rör religiös övertygelse.. Vad är bra för en Sverige med den ..

 6. Luisa skriver:

  Jag forsätter vidare…”turkisk folk samlade och brände svensk flagga” -nu är jag tvungen att skilja på folk-men en sak jag vet att riktiga Turkar gör INTE sådana saker eftersom jag ör gift med en! De som gör det har inte rättighet säga att de är Turkar!!! Ataturk avskyr sådant handling…

 7. Luisa skriver:

  och sade att man måste ha respekt för alla flaggor!!!!! Ja att bränna Koran ska vara olagligt-Sverige har fler tusen muslimer på sin mark och kan visa respekt!!!

 8. Anonym skriver:

  Man får säga vad man vill men man får inte göra vad som helst.
  Att bränna koranen är ABSOLUT inte okej.

 9. Luisa skriver:

  Man får inte säga vad man vill-att kränka någon eller något är fel- i Turkiet de har lag som säger att göra saker som gör att ökar hat är förbjuden! Man får inte provocera där på någon sätt….

 10. Jojo skriver:

  Att bränna en bok med vetskap om att denna religion finns i miljarder människors hjärtan.. Vad tjänar du på?Den enda fördelen är att du har skadat Sverige.

 11. Luisa skriver:

  Bråket om NATO är meningslös!!! Sverige ska vara neutral och om riktigt vill ha hjälp i nödsituation så får inte förstöra sin relation med Turkiet! Turkar hjälper sin vän oavsett där finns papper på det eller inte!

 12. Luisa skriver:

  I historien Osmanska Turkar gav till Sverige stor mängd guld, dessutom svensk kung var 7 år i Turkiet! Kaffe kom också från Turkiet först till Sverige…vad gjorde turkarna till er? vad???

 13. Katrin skriver:

  Varför kan Turkiet inte bara säga ”ja” för att Sverige blir NATOs medlem? Det är en säkerhetsfråga för Sverige, men för Turkiet det är bara en möjlighet att dra personlig nytta.

 14. Luisa skriver:

  Dags att reparera vänskap med Turkiet , vara ödmjuk och ärlig vän och skada inte relation mer! Det är slöseri med tid att bränna Koran och slöseri med tid att bränna svensk flagga…det är dags att dricka kaffe tillsammans!

 15. Luisa skriver:

  Jag öppnade idag 8 sidor och är tvungen att läsa så obehagligt artikel!!! Hela december jag hade olidlig ont i tänderna…vad synd att sådana saker händer, Turkarna lider jättemycket och förtjänar det inte!

 16. Anna skriver:

  Sverige är nästan 300 år som neutrala stater.Aldrig i livet diskriminerar inte svenskar andra religion,kultur,språk,traditionen.Vad är det för regeringen som godkänner brinna Koran???Varför beställer inte regeringen att brinna turkiska flagg? I världen bor 1,5 miljoner muslimer.Det kränkande behandling till alla muslimer.

 17. Katrin skriver:

  Jah håller med att det är inte okej att bränna koranen. Och det är inte okej att bränna Sveriges flaggan heller

 18. Luisa skriver:

  Hoppas att den ny år ger oss mer empati och att alla börjar förstå att saker är verkligen över gräns! Vad synd! Sluta allihopa med dumma saker-vi kan börja om och leva liv i vänskap och fred!

 19. Luisa skriver:

  Jag glömde nämna ett fin sång från Karel Gott i december och det är Karel Gott und Darinka- fan das licht-zvonky stesti – och jag hälsar dig Bebi peggi-hoppas att du är frisk och snälla tänk allihopa på sina handlingarna…trevlig dag och försoker allihopa göra gott på denna jorden-den unga behöver en bra förebild!

 20. Luisa skriver:

  Liam Turkiet vill inte starta krig med Sverige!!!

 21. Luisa skriver:

  Katrin -ni svenskar förstå inte! Nato hit-NATO dit! Om Sverige har bra relation med Turkiet så turkarna dör för er oavsett ni är medlem eller inte! Dessutom-fred är i mina händer-eftersom OM jag öppnar telefon och berättar vad ni gjorde mot oss så är relation ännu värre…

 22. Marwaa Mohammad Hadary Ahmad skriver:

  Fred mot kriget och att klaga högst mot högst rasism från arabiska-svenska muslimer.

 23. Fs skriver:

  Jag tycker att brinna kranen stor fel . 😔

 24. Ainisa skriver:

  Samma här Jag håller med Liam

 25. Victoria skriver:

  Jag vill inte att det ska bli krig.

 26. Gernot skriver:

  Där böcker brinner, kommer snart folk att brinna. Jag vet vad jag säga, jag kommer från Tyskland…

 27. Marwaa Mohammad Hadary Ahmad skriver:

  Jag bor i fred i Sverige och jag älskar Turkiet, Sverige och hela världen. Fred över oss alla. Man borde bara fokusera på positiva handlingar. Har en fin dag!

 28. anonym skriver:

  det är konstigt att om paludan kan bränna koranen men om jag går ut mitt i stan och bränner bibeln kan jag bli arresterad,få böter. Vad är det här för land

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Det stämmer inte.
   Du kan bränna en bibel
   i Sverige, om du vill.

   /8 Sidor

 29. Anonym skriver:

  Sverige är ett fri länd framförallt. Därför flyttade många hitt. Om man inte gillar det kan man stiga vidare till länder som är inte så.

 30. anonym skriver:

  Så det är konstigt om paludan får bränna koranen,men om jag bränner bibeln kan dett hända konsekvenser. det är vi muslimer som har byggt sverige.

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Det stämmer inte.
   Du kan bränna en bibel
   i Sverige, om du vill.

   /8 Sidor

 31. Luisa skriver:

  Jag vill vända till Turkiet också! Bränna inte svensk flagga och jag tycker att alla kan tänka på sina handlingar eftersom de unga växer i dåligt miljö och har inte förebild! Sverige måste sluta säga att det är ok säga vad man vill!

 32. Luisa skriver:

  Vet ni ni jurnalister på 8 sidor hur var Sverige förut??? Min man kan berätta! Han lever här från sin 19 år…förut var verkligen Sverige mer demokratisk och rättvis!!! Sluta allihopa-vi behöver inte kränka varandra!

 33. Ali skriver:

  Folket är inte djur! En del av människor känner till demokrati vad de vill men tyvärr vad dem inte vill är odemokrati. Det finns inte ett enda land som accepteras att folket ska säga och göra vad de vill utan vissa saker. För att alla land blir ledsen när andra land säger fulla och dumma saker samt när lands flagga brinner gör det inte arg?

 34. eu skriver:

  Kanske Ryssland låt inte Turkiet att sa ja! Jag tror att det här problemet kommer från Ryssland inte från Sverige eftersom Turkiet har stora förhållande med Ryssland istället Sverige. Därmed Turkiet vill inte störa den här relationen. Kan du tänka på den aspekten? Är du snäll. Den största problem är ekonomisk nuförtiden, inte religion eller flaggor

 35. Anonym skriver:

  Är det rimligt att Svenska regeringen ska göra arga och ledsna cirka två miljärder muslimer och gör nöjd en enda person? Detta spel är bakom någonting som inte kan förstå nästan alla!

 36. Luisa skriver:

  Turkarna är neutrala! De är bara garanti för fred i Europa! Dags att dricka kaffe tillsammans-efendi (efendi betyder gentleman på turkiska) kan inte bränna svenska flagga så de som har turkisk pass måste uppföra sig som Turkar!

 37. Luisa skriver:

  svenska myndigheten borde vara mer respaklabla mot muslimer! Stor mängd muslimer lever i Sverige! Vi alla kan börja handla efter E. Ewedenborgs ord som låter att vi kan vara snälla mot varandra! GUDEGUD!

 38. Amina skriver:

  Vi gillar inte heller Rasmus och alla som gärna bränner Koranen ♥️. Och hoppas att Turkiet aldrig låter Sverige gå med i Nato 🙄.

 39. Polly skriver:

  Hej
  Jag går på skolan Brogarda.
  Jag älskar att läsa 8 sidor.
  ❤❤💞💕😊🥰

 40. Polly skriver:

  Min kompis Mila vill att kriget i Ukraina ska sluta och det vill jag oxo😭😭

 41. Trötter skriver:

  Respekt är det som gäller. Det som hänt och orsakat denna stora diskussion är att outbildade och religiösa åsikter blandats in i detta. Jag dömer inte människor men för att vara ärlig så är Sveriges lagar föråldrade och måste förnyas.

 42. Vinter skriver:

  …koranen och flaggen…det olika saker eller hur…?…

 43. Gernot skriver:

  Vad är det här för prat, redaktion ? Har du respekt ? Kan du bränna bibeln om du vill? Du kan också bränna vad som helst om du vill ? Det är riktigt, riktigt illa här… Tack för sluta den här diskussionen…

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Gernot

   Ta det lugnt.
   Det vi menar är såklart
   att det inte är ett brott
   att bränna bibeln i Sverige.

   /8 Sidor

 44. Gernot skriver:

  Förlåt, du ser inte vad du pratar om och vilka konsekvenser detta får. Stackars Sverige…

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Jo, vi vet vad vi pratar om.
   Det är inget brott i Sverige
   att bränna bibeln eller koranen.

   /8 Sidor

 45. En kvinna skriver:

  Jag tycker att det är dumt att man brinner härliga böcker för vilka människor som helst. Om du vågar gör något annat han vill ha mellan länderna 🖤

 46. Gernot skriver:

  ingen brott, men dumheter … och folk ska göra det… konsekvenser ? autsch….

 47. Lina skriver:

  Turkiet har helt rätt, bott i Sverige i 36år och tkr att Sverige gör fel att tillåta sådana saker, det är ju som att tillåta förnedring och Sverige ska ju vara ett ”fredligt” land, nja inte längre!!

 48. Turkar i Sverige. skriver:

  Många Turkar har flyttat till Sverige, har jobb och trivs alldeles utmärkt !

 49. Anonym skriver:

  Kan / får man bränna Sveriges riksdagsbok i Sverige 8 sidor?

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Det är inte ett brott i Sverige
   att bränna den svenska lagboken.
   Men det måste så klart vara din egen bok.
   Du får inte bränna andras saker.

   /8 Sidor

 50. Anonym skriver:

  Frågan till 8 sidor?
  Är det brott i Sverige att brinna svenska flagga eller svenska valuta om det inte är brott att brinna Helg boken(Koran) eller bibeln?
  Vi pratar om regel och rimlig/logik!

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Det är inte ett brott i Sverige
   att bränna den svenska flaggan,
   svenska pengar eller svenska lagboken.

   Men det måste så klart vara
   dina egna flaggor, pengar eller böcker.
   Du får inte bränna någon annans saker.

   /8 Sidor

 51. Erdogan. skriver:

  I Sverige har vi egna jurister, Erdogan o hans islamska tro,själv klart bestämmer han sina bönestunder o diktat som han vill hemma i Turkiet, I Sverige är han en gäst, med allt vad de innebär av vett o etikett,

 52. Annars skriver:

  Det är mycket lätt att skaffa fiender!
  Idags Kommentarer gör mig 😀😮😍
  Peace 💕

 53. Liam skriver:

  Luisa, varför bränner turkiet sveriges flagga om de vill inte starta en krig då?

 54. Vår Fana . skriver:

  Ett jävla sätt mot Sveriges befolkning, att bränna vår kära Fana.

 55. CD skriver:

  Man får inte säga dumma saker ! det blir förtal och är straffbar, ändå om det sant.

 56. Margareth skriver:

  Du kan bränna en bibel i Sverige, om du vill.❤

 57. Anonym skriver:

  Sverige lagen säger alla kan säga vad som vill okej det är bra och är yttrandefrihet .
  Jag har en fråga som vill att 8 sidor svara.
  Ni 8 sidor som skriver att alla säger vad som vill. Varför är förbudet att man säge Hitler gjorde rätt mot judarna inom sverige?

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej!

   Därför att det är
   hets mot folkgrupp.
   Det är ett brott.

   Det finns några saker
   som är brott mot
   yttrandefriheten i Sverige.

   Det är till exempel
   hets mot folkgrupp,
   olaga hot och förtal.

   Det är inte vi på 8 Sidor
   som har bestämt lagarna.
   Det har politikerna
   i riksdagen gjort.

   /8 Sidor

 58. Annonim skriver:

  1993 en fransk jonallist var inne Volvo han ställde många frågor men hans första fråga var vad tänker jag när jag hör sverige min svar utan att tänka dubbell moroll

 59. Rasmus Paludan måste bli hårt straffad för att ha bränt koranen! skriver:

  Ingen får brännskador koranen, eftersom den är jättevärdefull för muslimer. Den där Rasmus Paludan är en jättedum man som bara vill förstöra mitt hemland och
  Sveriges mest dumma och elaka man bränner koranen i Turkiet
  Jag vill att Rasmus paludan blir jätteallvarlig straffad för detta! Rasmus Paludan vill bara göra muslimer ledsna.😢😢😢

 60. Rasmus Paludan måste bli hårt straffad för att ha bränt koranen! skriver:

  Sverige och Turkiet måste nu, omedelbart lösa sina problem nu på en gång. Detta accepteras inte. Jag tycker att det här blir mycket aggressivare än vad som gjorde tidigare. Jag blir arg och ilsken när en dum man går till Turkiet och liksom bränner hela koranen.

 61. Liam skriver:

  Varför är Sverige förvånad över det att Turkiet säger NEJ till Nato? Spola bara några år tillbaka när Sverige sa NEJ till Turkiets kandidatur till EU!

 62. Greta skriver:

  Att brinna vad som helst förstör klimatet.

 63. Anonym skriver:

  Stoppa Rasmus nu han är en hetsare av stora mått han gillar tydligen att synas men vi vill inte se han

 64. Ossie skriver:

  Jag tycker att svenska regeringen inte ska hålla på med en massa andras åsikter.sopa rent vid egen dörr och ta hand om Sverige och svenskarna.att,låta Rasmus, göra det han gör är kränkande, hallå regeringen, starta inte ett krig vi inte kan vinna.

 65. Lenna skriver:

  Vilka konstiga människor, vi bor i Sverige så vi måste respektera de svenska lagarna och leva efter det svenska samhällets liv, jag bor här och jag lever enligt lagarna här och inte i landet jag kom ifrån. Oj, vad svårt att förstå det här, eller hur?💞

 66. Ossie skriver:

  Att bränna svenska fanan är väl också kränkande, bara för mycket tjafs,om dittan och dattan,..lägg ner.trött på allt våld.skärpning..fuck, cancer.kram alla människor, tack Rasmus för att du skapar denna oro,vet hut…

 67. Nina skriver:

  Hej….Jag förstår inte varför paludan får komma till Sverige för att bränna Koranen??? Detta borde inte ingå i vår yttrandefrihet. Regeringen borde ändra i vår lagbok. Jag tycker att alla borde kunna umgås med varandra oavsett land. Sluta bråka 💖

 68. Lena skriver:

  Jag har också bott i ett annat land. Där accepterde jag deras lagstiftning, även de saker jag inte tyckte om. Tycker ni turkar att vi svenskar ska protestera mot er lagstiftning och inte lyda den när vi kommer/bor/besöker Turkiet?

 69. Stig skriver:

  Vi lever i en tid där de flesta individer kan läsa och kan själva ta reda på hur troligt det är att det finns någon GUD. Alla som är dåligt utbildade är lätt att lura och säga att GUD finns, men idag i Sverige är det inte många som tror på GUD. Därför kan man bränna koranen eller bibeln som vilken bok som helst.

 70. Skamligt betende. skriver:

  Även om det är lagligt att bränna helig skrift i Sverige, är det ett tecken på mycket dålig allmänbildning och uppfostran hemifrån.

 71. Dansk fjantskalle ! skriver:

  Rasmus Paludan är en snorbuse, Håll dig hemma i Danmark med dina barnsliga o fjantiga tilltag.

 72. Bebi Peggy skriver:

  Min mamma har en gång lagt pappas bibel och psalmbok i vedpannan. Detta på grund av att när han levde utövade grymhet mot sina barn. Och jag har en gång rivit sönder min egen bibel framför prästen i byn. Detta på grund av att han kränkte mig i en av sina predikningar.

 73. Anonym skriver:

  8 sidor
  Vi muslimer respekterar alla religion och andras tro.
  Vi är inte så att bränna bibeln och säger
  att det är demokrati. Det är helt fel att bränna koranen. Att kränka andras heliga bok och tro och säger det att det är demokrati.😄 Vad????
  Varför de tror att vi muslimer är alltid fel och de är rätt.

 74. Bebi Peggy skriver:

  Däremot gillar jag inte när kristna eldar upp böcker som muslimer tror på. Och vad det beträffar NATO så tycker jag att Sverige ska ta tillbaka sin ansökan och förbli neutrala. Ska snart äta stekt ris med tonfisk och ananas.

 75. ROGER LINDKVIST skriver:

  Hur kan ni tillåta koranbränning i detta läge. Med natointräde och Turkiet. Svenska regeringen borde väl förstått bättre. Funderar om ni tänkt med foten.

 76. Anonym skriver:

  Sverige är inte en demokratiska landet 🙃 det bara finns en ord om demokrati Sverige är en rasistiska landet det är hemsk verkligen 🙃 allt blir tråkigt.
  Det finns ingen respekt kvar det finns ingen frihet fy fan alltid kommer säga demokrati demokrati

 77. Muslim skriver:

  Jag fattar inte det hatet mot muslimer i Sverige. Finns inte muslimer bland vårdpersonal och andra viktiga yrken?

 78. Muslim skriver:

  Det är skillnad mellan religon och kultur

 79. Pasha skriver:

  Erdogan skickar alla som kritiserar honom i fängelse det är typiskt för autoritära ledare .
  Turkiet respekterar inte Sveriges lagar utan kräver att lagar ändras för att Sultanen Erdogan tycker att journalister är terrorister.

 80. Pasha skriver:

  Muslim: Vad pratar du om du anklagar hela Sverige för att hata muslimer bara för att en person som är dansk brände koranen, tänk lite.

 81. Lina skriver:

  Vad förväntar vi oss.Att bränna heliga böcker och sen förväntas att muslimer ska krama och pussa er.Om vi har rätt att bränna heliga böcker och sen säga det är ok, dom har rätt att bränna flaggan punkt slut.

 82. Neutral iakttagare skriver:

  Som neutral observatör märker man att Sverige är ganska rädd just nu. Detta är resultatet när man vänder sig bort från Sanningen. Skillnaden mellan vara rädd och ha vördnad inför Gud. Jag föredrar definitivt det senare.

 83. Anonym skriver:

  Det är inte bra att Bränner I koranen,men den Manne är dum och ander som tycker. Jag är muslimer och att det finns orättvis I sverige.

 84. Anonym skriver:

  Dax utesluta TURKIET ur NATO och gemenskapen !

  Det är bara att välja sida !

 85. Arg person skriver:

  Sätta gränser för en sjuk person som Rasmus vill skapa oroligheter i Sverige, vad tänker regeringen 🤔

 86. folk skriver:

  Rasmus Paludan sluta skapa problem fy fan

 87. Tim skriver:

  Sverige är inte en demokratiska landet 🙃 det bara finns en ord om demokrati Sverige är en rasistiska landet det är hemsk verkligen 🙃

 88. Z skriver:

  Bibel eller Koran är gammal lagbok. Idag alla följer svenska lagboken.

 89. Pelle Paltnacke skriver:

  Sverige lever inte på medeltiden. Vi är ett modernt tänkande folk. Vi har Hbtq certifieringar vi har en lagbok som domstolarna följer.
  Att Palludan gör vad han gör är inte Sveriges fel. Han värnar om det fria. Bränn hur många ni vill, vi gör bara nya.

 90. anonym skriver:

  De ,de rädda ,Guds böner finns i era hjärtan sakta ner lite ,vänta på det ni inte förväntar er ska hände,hur är det med de kommande? om odespelet mellan människor händelserna.

 91. anoym skriver:

  Ni,ni rädda,Guds böne finns r i era hjärtan ,sakta ner lite ,vänta på det inte förväntar er ska hända,hur är det med de med om kommande?om odesspelet människor!!!?

 92. Marwaa Mohammad Hadary Ahmad skriver:

  Vi lever i ett jättebra fritt balanserat sätt av livet. Islamiska sätt tror jag. Vi lever tillsammans för våra tro, våra själva, våra länder, våra Jordan. Jag är inte bra muslim men jag försöker att bli bättre.Som muslim Quran är min heligaste bok och herr Erdogan är min bästa trogen pappa och ledare så prata om honom med respekt.

 93. Okänd skriver:

  Hej 8-sidor!
  Får jag gå ute och brinna homosexualitets flagga? Det är inget brott eller hur?

 94. Lya skriver:

  vad sverige gör är helt enkelt förtryckande och provokation. Sluta bränna vår Quran.

 95. Evidensbaserat skriver:

  Att bränna upp en bibel är ju i syfte att kränka de som tror på denna. Och den person får ta ansvar för sitt handlande. Det rättfärdigar att börja bränna ett lands flagga. En människas handling drabba en hel nation. En neandertalar retorik. hat och död, och att sen kunna be om syndernas förlåtelse är hyckleri Lev som du lär, lär som du lever.

 96. Harko skriver:

  Läs din historie. Sverige har haft många krig pga religion . Situationen
  nu är att Religion är avskild från staten och en privat sak.
  Att bränna en bok o provocera en annan grupp är förfärligt men det är också grunden i demokrati att man få utrycka det man vill. . Vi måste passa oss att inte gå tillbaks till politiskt religion

 97. En tjej skriver:

  Jag börjar tänka så här att vi i sverige har inte gjort något han kommer från danmark och då behöver dom bränna hans flagga och jag är rädd nu för att det blir krig mot sverige och turkiet…blir väldigt orolig…..

 98. Bilal skriver:

  jag fatar att muslimer blir arga för de lever med boken allt de gör är för boken tillexempel allt muslimer gör står det i boken. och vet det för jag är en muslim som lever i Sverige.

 99. Neutral iakttagare skriver:

  I denna diskussion, läsare och redaktörer, dominerar mycket stoltheten. Och inte mänskligheten. Aj, aj, aj

 100. Bakar skriver:

  om han brinnar kuran eller inte har vi memorerat utantill! tyvärr han vet ingrnting kuran. läs innan innnan du brinnar!

 101. Luisa skriver:

  Kära sötnosar! Jag vänder mig till alla-jurnalister, muslimer, ickemuslimer-studenter! Jag har idag nams dag-min vacker namn Milena har betydelse-Milenor gillar inte orättvisa!

 102. Luisa skriver:

  Jag upplevde i mitt liv visa saker och är ganska besviken på mäskligheten! Sverige går på fel väg och är inte mer demokratisk! Allt handlar om atmosfär-till ex, om en man och hustru bor på slott men skriker på varandra så de kan inte njuta av nånting!

 103. Luisa skriver:

  Svenskarna måste sluta vara tuffa och elaka mot muslimer och invandrare.de själva var invandrare och särskilt muslimer måste handla efter den riktiga Islam som handlar om rättvisa! Svenskar glömde sina egna värderingar-förut svenskarna brydde sig mycket om andra länder…

 104. Luisa skriver:

  Rasmus Paludan var dömd i Danmark och Sverige borde ändra lag och döma honom här också! Dessutom eftersom Sverige har stor mängd muslim så kan göra olagligt att bränna Koran! I verkligheten kan

 105. Luisa skriver:

  Regering måste göra att bränna Koran är olagligt! Regering måste visa respekt for stor mängd muslimer som bor här och dessutom många som jag är svensk medborgare!

 106. Luisa skriver:

  Till dig Liam vill jag säga att Turkiet vill inte öppna krig till Sverige! Jag känner turkarna bra och vet det! De är fin folk och förtjänar respekt! Om Turkarna pratade bra Komensky-Jan Amos Komensky är tjeckisk filosof och

 107. Luisa skriver:

  är begravd i Holand! Vad synd att svenskarna är så blinda och otrevliga mot Turkarna! Det är stor fel! Kungen sade en fin ordspråk-:”främling är en vän vi känner inte än”! Vi måste låna värderingar av varandra och leva med respekt tillsammans!

 108. Luisa skriver:

  Tll dig Bebi-jag vet att du lever ledsen liv men att skada Bibel var inte nödvängigt faktisk…ibland vi agerar som vi agerar jag förstå dig! Till sist -att bränna svenska flagga på turkisk mar är fel också-

 109. Luisa skriver:

  Ha en fin dag-och allt man kan inte skriva i lagboken-vissa lagar man måste ha i sin huvud! Med mvh Milena😍🙂😎

 110. Emma skriver:

  Mycket bra sagt, Luisa: ”Allt man kan inte skriva i lagboken – vissa lagar man måste ha i sin huvud.”

 111. För fred skriver:

  Att vara muslim eller kristen borde inte vara ett problem men en fanatisk religiös handling som terror mm är aldrig tillåtet i någon form! Känner många muslimer som är underbara människor i Sverige.

 112. Neutral 100% skriver:

  Vågar han brinna Torat som tillhör judarna? Vi kan inte brinna heliga böker för att hämnas,,,, vi tror på alla profeter då är det något oacceptabelt?!.
  Demokrati betyder att man är fri att utålkar sig fritt men det finns gränser till frihet som kallas för respekt. Even judar respekterar heliga böker och aldrig brunnit någon bok….

 113. Anonym skriver:

  Folk i Turkiet har ingen aning vad koranen innebär. Dansken kan bättre koranen en dom

 114. Anonym skriver:

  Dansken är en hjälte. Koranen är inte mänsklig.

 115. KP skriver:

  Koranen är redan värdelös som lagbok. Ingen stat följer lagar som finns i koranen. Turkiet är sekulär stat och följer en annan lagbok. Kanske bara ISIS följer koranen och resultat är hemsk, två tusen år tillbaka lagar och regler

 116. Milla skriver:

  Att bränna religiösa böcker oavsett religion är respektlöst och skapar även politiska/ diplomatiska problem. Böckerna är en del av människans historia.Våld föder våld!
  Straff för offentliga respektlösa handlingar tack!
  Vi alla skall kunna leva i harmoni, säkerhet, trygghet, glädje oavsett tro.Fängelsestaff som markering till bok brännaren!

 117. Luisa skriver:

  KORANS BUDSKAP ÄR HÄR FÖR ALLTID! Även Turkiet är sekulär stat så just Turkiet handlar enligt Islam! Sverige borde förbjuda sådana handlingar och skydda muslimerna och deras tro!

 118. Luisa skriver:

  Jag blev muslim när jag var 19 år! Jag vill stanna muslim till min död! Jag försökte göra gott så mycket så jag kunde! Dessutom vi uppfostrade 3 barn som är fina och trevliga och vill vara nyttiga för alla tre länder de har medborgaskap!

 119. Anonym skriver:

  Det här är bara galet! Kan de inte bara komma överens på nåt sätt?

 120. Anonym skriver:

  Protestera mot Sverige och den rasist paluden är också demokratisk…enligt svensk lag….eller hur.. Om alla får sege vad dem vill vad skulle polisen göra om man skulle gå utt gatan med IS flagga

 121. Anonym skriver:

  Att bränna en helig b8k som ca ett och ett halvt miljarder muslimer följer har inget med yttrandefrihet och göra utan det är helt respektlöst.

 122. Cissi skriver:

  Det är inte Sverige som behöver Nato för fred, det är Nato som behöver Sverige för krig…. Paludan är svensk… Läs på…

 123. Milan skriver:

  Han som gjorde så och bränner koranen Måste Staffa han är terorist.

 124. Luisa skriver:

  Det är den storsta respektsloshet och att myndigheterna ger utrymme för det är fel! Vi förtjänar respekt faktisk! Andra länder förbjudet det!

 125. Y skriver:

  Bränna koran är bättre än att döda andra.
  Beteende är viktig inte ord.

 126. Erik skriver:

  Grip Statsministern i Sverige och ställ honom inför domstolen i Haag.
  Elakheternas mästare

 127. G skriver:

  Jag är rädd att Turkiet kommer Attackera Sverige 😡😭

 128. Anonym skriver:

  Far dröjer Turkiet på Nato Sverige 🇸🇪
  ansökan

 129. Anonym skriver:

  Så det är okej för han att bränna koranen
  (paludan)men det är olagligt för oss och kan få böter om vi går ut och protesterar att gay och det där är fel?!

 130. Marwaa Mohammad Hadary Ahmad skriver:

  Tack och lov till Gud att jag gjorde inte”Haram” i mitt liv. Jag ber Gud att rädda oss alla och att lära oss mer av kunskap.

 131. Luisa skriver:

  Ha det bra Marwa! Jag tycker att i denna ”fitne tid” äe alla knäppa och den ravin mellan muslimer och icke muslimer blev storre efter dessa händelserna! Jag är kritisk mot båda- svenskarna måste vissa respekt och vara ödmjuk…och muslimerna måste kämpa för fred och för att folk har mat och andra saker..inte bara sitta i moske!

 132. Luisa skriver:

  Det räcker inte säga bara ”eshedu enla…” -jag tycker att om muslimerna bryr sig mer om samhällets problem så kan förvänta mer respekt från andra människor! ingen gillar muslimer och det förvånar mig…

 133. Luisa skriver:

  Alla måste ändrasina handlingar-de unga växer upp i knäpp samhälle och det är fel! Jag är jättebesviken på alla…unga har inte förebild! Ha det bra och be till Gud att allaslutar med dumheterna!

 134. Thomas skriver:

  Sverige ska INTE krypa för ett land som Turkiet och Erdogan. Passar inte lagar och dom regler som finns i Sverige så behöver man inte bo här överhuvudtaget. Att bränna en tryckt bok oavsett bok kan inte bli förbjudet. Ta och skärp till er. Tron sitter inte i en bok jävel den sitter i hjärtat och huvudet.