Sverige

En bil står i högt vatten. Två män i skyddsdräkter är framme vid den.

En bil har fastnat på en översvämmad väg. Foto: TT

Problem med vädret i Skåne

Den senaste tiden har det varit
problem med översvämningar
på flera platser i Skåne.
Problemen fortsätter.

Det har regnat och snöat mycket.
Det har blivit nya översvämningar.
Flera vägar har hamnat under vatten.

På onsdagen blev det
också mycket halt i södra Sverige.
Det har hänt flera olyckor
i både Skåne och länen i närheten.

Experterna på väder varnar
för att problemen fortsätter.
Det kommer att snöa mycket
och bli kallt i södra Sverige.

8 SIDOR/TT


7 februari 2024

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

20 kommentarer

 1. Bebi Peggy skriver:

  😠Jag tycker inte om det här vädret. Det har snöat igen och det är svårt för mig att kunna ta mig ut. Jag har kämpat för att få en ny tid till sjukgymnastiken och nu verkar det som om jag på grund av vädret måste avbeställa den, eftersom det inte finns någon som kan köra mig in.

 2. Bebi Peggy skriver:

  (forts.) Det är dessutom mycket svårt att få tider till sjukgymnastiken, eftersom de har pga besparingar fått säga upp personal. När det var barmark ute kunde jag inte få någon tid, eftersom alla tider var upptagna då. Och nu när det snart är tid för mig att kunna träna igen så kan jag inte ta mig in pga väglaget.

 3. Bebi Peggy skriver:

  (forts.) Livet är högst orättvist mot mig. Först drabbas jag av en stroke. Sedan blir sjukgymnasten sjuk. Sedan kommer det en massa snö så att jag inte kan ta mig in. Och mina muskler känns svagare än de kändes innan jag började träna. Dumma Gud som ordnar fram snöfall.

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Bebi Peggy,
   vad tråkigt att höra
   att du inte mår bra.
   Hoppas att du mår bättre snart.

   Hälsningar 8 Sidors redaktion.

 4. Louise skriver:

  Det kommer bättre tider Peggy❤️🥰
  Tufft nu för många, alla mer eller mindre med tanke på hur ekonomin och världen ser ut😢🥺 Kämpa du klarar detta 🥰

 5. Anonym skriver:

  Tyvärr enbart TVÄRA kast hela tiden 😠😠, ena översvämningen hinner inte ens knappt försvinna förrän de fylls på IGEN me mer snö å massa regn, å så stark blåst till råga på allt, inte konstit d blir kaos nästan överallt, AS TRÖTT PÅ DETTA MÖÖÖÖÖÖÖÖÖG VÄDER 😠😠😠😠😠😠😠

 6. Agnes skriver:

  Hej Baby Peggy!
  Kan jag hjälpa Dig?
  När har Du tiden hos sjukgymnast?
  Var bor Du?
  Med vänliga hälsningar ❤️
  Agnes

 7. Bebi Peggy skriver:

  Hej Agnes! Jag bor i Osby och det är nästa fredag som jag måste in till sjukgymnasten. Det är lång väg att gå in från där jag bor, eftersom jag bor i utkanten av byn. Och både kommunen, villaägare och hyresvärdar är dåliga på att skotta undan snö från trottoarer.

 8. nick gurr skriver:

  hej otta sidor jag komer från usa och har flyttat till sverje😃😃. Jag undrar var skane liger?😀😀😃

 9. Luisa skriver:

  UF! Jag har också ont i kropp-men jag har det lite bättre-jag bor på fin ställe!!! Vad är ”barmark”? Här är det också konstigt väder…jag väntar på sommar! Marken för ko är under vatten…så hoppas att på sommar kan djuren komma tillbaka…

 10. Bebi Peggy skriver:

  Barmark är det samma som att det inte ligger någon snö ovanpå.

 11. Mmm skriver:

  Har utbildat mig i svenska universitet och på alla jobb har gjort bra jobb men fick förnedras och blev diskriminerad och en gång blev slagen av en rasist. Må Gud straffa Sverige mer och mer tills jag får rättvisa. För jag aldrig haft en enda bra dag i Sverige. Hoppas få råd och flytta frn detta tråkiga land och tråkiga onda rasist människor.

 12. Fakta skriver:

  Mmm, skall Sverige straffas för att du råkat ut för en dålig händelse?
  Det finns onda människor i alls länder, I Sverige betydligt färre än i många andra länder.
  Blir glad att du skall flytta…

 13. elma skriver:

  hallåew skåne

 14. Mmm skriver:

  Fakta du r ett exempel på det jag skrev

 15. Mansour skriver:

  Jag är mycket intresserad på den här programmet som är raptrerna på lätt svenska.

 16. Mansour skriver:

  Jag accepterar era reglerna.

 17. Mansour skriver:

  Okej

 18. 𝕃𝕆ℝ𝔼ℕ𝔸 skriver:

  Hej 8sidor vart i skåne är det översvämningar jag är lite oroligt för mina vänner och släkter som bor i skåne särskilt min nyfödda kusin han har varit sjuk för det har varit mycket snö hälsningar Lorena

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej!
   Det var översvämningar
   för en tid sedan.
   Det var problem vid
   till exempel Hörby och Kävlinge.
   Experterna på väder varnar fortfarande
   för att det kan vara problem i området.

   Hälsningar,
   8 Sidor