Sverige

Två personer med paraplyer går i en stad med bilar. Det regnar mycket.

Det blir regn i södra Sverige. Foto: TT

Varning för regn och åska

Fram med paraplyet.
I dag, fredag, kan det bli
mycket regn och åska
i södra Sverige.

Myndigheten SMHI
varnar för det.

– Det kommer in
ett oväder från Norge.
Det kan bli väldigt mycket
regn på vissa ställen,
säger Sofia Söderberg
som är expert på väder.

Framför allt gäller varningen
för den östra delen
av södra Sverige.
Där kan det bli så mycket regn
att källare, vägar och brunnar
blir översvämmade.

– Det verkar bli mest regn
på eftermiddagen
och kvällen på fredag,
säger Sofia Söderberg.

8 SIDOR/TT


28 juni 2024

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

10 kommentarer

 1. Bebi Peggy skriver:

  Jag får passa på att gå ut nu innan åskan kommer. Hej så länge.

 2. Luisa skriver:

  UF! Hur mår du Bebi Peggy??? Vi bor i botten våning så hoppas att ingenting hände!!! Sol är bort-så jag vet inte…hoppas att fin väder kommer igen!!!

 3. Jonas skriver:

  Jag har gå ut nu men jag har läsa det bra råd.

 4. Bebi Peggy skriver:

  Jag tål inte värmen. När det blir för varmt märker jag att hjärnan inte alltid sänder rätt signaler till övriga kroppen. Som igår hade jag tur att jag inte hade öppnat burken med Coca Cola. Istället för att placera burken på bordet sände hjärnan en signal att istället välta burken. Tur att den ej var öppnad, eftersom jag behövde dricka mycket då.

 5. Bebi Peggy skriver:

  Regnet tycks avdunsta där jag bor. Ser i appen att det knappt ska komma nåt regn idag.

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej!

   Experterna på väder säger
   att det framför allt ska komma regn
   i Blekinge, Småland, Östergötland,
   Sörmland, Uppland, Västmanland och Närke.
   Skåne är inte med på deras varning.

   Hälsningar från 8 Sidor

 6. Erik skriver:

  Jag ska lämna sverige om det blir översvämning 🙂

 7. Luisa skriver:

  synd om dig Bebi Peggy! jag har liknande problem. Doktor förbjöd mig bastu…till ez.när jag stryker så after en timme måste jag tar paus eftrsom min panna bli varm och jag mår dåligt…men idag är ute fuktigt och jag är redo att svimma! Det soligt väder behöver jag!

 8. Luisa skriver:

  Hoppas att det bli soligt eftersom här i Bunkeflostrand är det behagligt att promenera när det är fin väder! Hoppas att vi bli inte översvämmad! Trevlig helg till dig Bebi och alla andra! Hoppas att det bli sol i Sverige eftersom ingen har råd åka till semestr…vi får se…💛

 9. Anonym skriver:

  Hej
  Det regnade i morse.Men sen så blev det uppehåll.Börjar min semester nu.😀😀😀😀