Blogg

Det är sommar för mig

Nästan allt har blivit annorlunda
på grund av viruset corona.
Sommaren blir också annorlunda i år.
Men det finns några somriga saker
som kan bli precis som vanligt.
Det gör mig så glad.
Det här är sommar för mig:

Gå barfota i grönt gräs.
Bada flera gånger varje dag.
Torka i solen efter alla bad.
Glass.
Solmogna, röda jordgubbar.
Mjuka, gula persikor.
Alla sorters melon.
Äta sill och färsk potatis.

Isbitar i glaset.
Myggbitna ben.
Leta fästingar på kroppen
på kvällen.
Kladdig solkräm.
Lyssna på dem som pratar
i Sommar i P1 i Sveriges Radio.
Läsa böcker utomhus.

Grilla till middag.
Vila i en hängmatta.
Cykla.
Springa i ett ösregn.
Ta en joggingtur på kvällen
och sedan bada.

Åka båt.
Vandra i naturen.
Svalka sig i skuggan.

Vad har jag missat?
Vad är sommar för dig?

Skriv ett brev eller mejla
oss på 8 Sidor och berätta!

Här är mejladressen:
[email protected]

Här är vanliga adressen:
8 Sidor
Drakenbergsgatan 39
117 41 Stockholm

Profilbild

Sarah Green


25 juni 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

14 kommentarer

 1. Profilbild JK skriver:

  på kvällen när solen går ner, lite kallt och svalka, efter varm dag.

 2. Profilbild Luisa skriver:

  För mig är det möjlighet att vara ute mer och mår bra-eftersom jag är lejon och behöver sol för att mår bra! Fin artikel Sarah-det är behagligt att läsa den! Ha det bra!

 3. Profilbild Luisa skriver:

  PS:om du vill du kan plocka lite lindblomma just nu! Om du har en i din område!!!🤠❣

 4. Profilbild Luisa skriver:

  Vad plockar du Sarah????

  1. Profilbild 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Luisa! Om jag plockar något, så plockar jag svamp på hösten. /Hälsar Sarah på 8 Sidor

 5. Profilbild Luisa skriver:

  Tack ska du ha!!! Det är bra eftersom svamp man kan använda till olika saker och du är i naturen! Du är kanske en ufo (sorry) eftersom svenskar plockar inget!!! Just nu kan du plocka linblomma om du har i din område, blomma måste vara oppna med inte överblommade och leta efter blommor som inte är svart av smog eller klistrar så mycket!

 6. Profilbild Luisa skriver:

  Senare torka den till ex under din säng och du har härlig te om du blir förkyld! Jag plockade varje sommar med min mor och vi sålde det och tjänade bra pengar för det! Hur förstå du vilket svamp är giftig och vilket inte?? Akta dig,eftersom det finns svamp i skogen som liknar champion men är giftig! I vilka skogar finns svamp här?? Med mvh Milena

  1. Profilbild 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Luisa! Tack för dina tips! /Hälsar Sarah på 8 Sidor

 7. Profilbild Luisa skriver:

  …ingen orsak!! En dag kom min dotter från skola och berättade att de plockar kapsyl till skola! Jag litade inte på henne -så jag gick till skola och verkligen det var så! Det var nån sort miljötävling-så idag jag skrattar meb jag blev chockad faktisk! jag plockade kapsyler på gata och tvättade de och gick med de till

 8. Profilbild Luisa skriver:

  skola eftersom vi köper inte öl och sådana grejer! När jag var liten så jag plockade nypon till skola! Om jag berättar till någon i Tjeckien att jag plockade kapsyler till svenska skola så de kan skratta ihjäl! Svensk sommar är kort men behagligt! Men man hinner aldrig göra allt som man planerar!

 9. Profilbild Luisa skriver:

  Om det finns bär i skogar så ni måste går och plocka dem! Det är fin underhållning för alla! Jag plockade varje år i staden Harachov blåbär!! Ibland jag förstå er inte verkligen! Ha det bra och skriv vad du gillar mest om du vill!! Milena

 10. Profilbild Luisa skriver:

  Jag tycker att just denna sommar är bra för att hela familj kan går till skogen och vila där!!! Istället att sitta på stranden och riskera ett smitta!! Jag önskar fin sommar till alla!! Milena

 11. Profilbild Alexander skriver:

  Min sommar innebär chansen till personlig utveckling, hobby utveckling, relation utveckling, jobb utveckling och så vidare.

 12. Profilbild Luisa skriver:

  Vad fin Alexander!! Hoppas att du klarar går till skog också! Lycka till med allt!!