Sverige

Två män sitter bredvid varandra vid ett bord med mikrofoner

Michael Ryan med en kollega i organisationen WHO. Foto: AP/TT

WHO hyllar Sverige

Sverige har fått kritik 
under krisen med corona
Många tycker att Sverige
gör för lite för att stoppa viruset. 

 
Men ledare  
i organisationen WHO 
håller inte med.  
De tycker att Sverige 
har en bra plan.  
 
– Viruset kommer att 
finnas kvar under en lång tid.  
Då måste vi ha en plan 
som håller länge.  
 
Det säger Michael Ryan i WHO. 
Han menar att det kan vara
bättre med råd som folk
kan leva efter länge.
I stället för att stänga allt. 

 
– Jag tror att vi har  
mycket att lära av Sverige. 
De har en tydlig politik 
och litar på att folk  
vill göra sitt bästa,  
fortsätter Michael Ryan.  
 
WHO är världens  
organisation för hälsa.  
Det är en del av FN,  
Förenta Nationerna 

8 SIDOR/TT


30 april 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

21 kommentarer

 1. Milena skriver:

  Det är inte sant! Människorna här är respektlösa och frantiden för Sverige ser ut mycket dåligt! titta på Tjeckien-där människorna och regering behöver också inkomster,staten är fattig och människorna också! De gjorde åtgärder och köpte medicin från Japan och antal döda är låg!! Sverige riskerar mycket!!!

 2. Leyla skriver:

  Sverige är smart

 3. anonym skriver:

  jag tycker att Sverige gör rätt för att det funkar inte att stänga ner ett land för att då kommer ekonomin bli sämre sedan

 4. Milena skriver:

  Det är inte!

 5. Anonym skriver:

  Tjeckien är bäst, men…..

 6. Nixen skriver:

  Wow om vi inte går i lockdown så kommer vår ekonomi klara sig bättre och vi kommer vara starka efter, med de som stänger ner kommer kanske bli utrotade hemskt

 7. Advokat skriver:

  Vi måste alltid tro och lita på verkligheten och fakta som är bäst & sant än någon som försöker fuska oss som chef eller politike t.ex. låt oss titta på dödsfakta Danmark 443, S.korea 247, Isreal 219, Norge 207, Finland 206, Australien 91 & Island 10. Men bara Sverige 2462. 443+247+219 +207+206 +91+10 är mindre än 2462.

 8. Tyvärr skriver:

  Danmark stänga allt omedelbart!Norge stänga allt omedelbart!Finland stänga allt.Sverige tvätta händerna!Ekonomi okej MEN människor liv viktigare än allt jag tycker att Sverige värsta land för människor liv och vård tyvärr..😑

 9. Anonym skriver:

  Sverige är bajs de vill ha pengar bara från folk, och de bryr sig inte om människor dör eller INTE. Jag säger det en gång till Sverige vill ha bara pengar från folk och de bryr sig om människor dör eller inte

 10. Anonym skriver:

  Jag tycker att Sverige gjorde jättebra. Sverige låtade folk att bestämma själv. Det är vi människorna som börd tänka på resten. Vi börd ta avstånd från varandra och vi börd inte gå ut eller till såna fest som finns där 100 personer. Vi måste också ta lite ansvar,inte bara politiker speciellt när det är såna kris. Det är viktigt att hjälpas åt.

 11. Tangsson skriver:

  Det var fantastiskt ! Advokat . Jag är verkligen intryck av din statistiskt . Trevligt helg.

 12. Tangsson skriver:

  Många länder har kritiserat till WHO . De och Kina rapporterade inte rätt om viruset corona leda till allvarligt sprida sig överallt jorden .

 13. 37år skriver:

  Jag tror jag har corona cov19 men jag har inte testat det. Sverige är dåligt politikerna.

 14. Shosh skriver:

  Min pappa bör i en älderboende och chefen ringde mig om 4 veckor sen och säger att det är besöksförbud , pga covid19. Problemet är det hjälper inte att stoppa Corona, för att personalen dem följer inte reglerna.Idag jag var ute och handlade mat och jag hade mask och hålla mig avstånd so mycket so möjligt , jag såg den kvinna ( personal ) som arbetar hos min pappa utan maska och gick runt i affären som om det finns ingen dödande virus omkring oss . En timme senare jag pratade med min pappa genom Whatsapp och såg jag henne utan mask i bakgrunden oavsett att arbetasgivare har givit alla skydd som dem behöver. Problemet är folk är inte smart, de är slarvig med följer reglerna So vi behöver hårdare regler. Problemet är :Jag tror att en del av folk tror att de blir inte sjuk där för dem är inte försiktiga. Och de smitta andra.

 15. Shosh skriver:

  Under 2 månader från mars covid 19 har stiget från 60 personer till 20,567 Och 2,454 har dödat. Faktiskt den är inte bra alls. Sverige är på väg till en extremt farligt situation med covid 19.Om man räknar Sverige invånare och percentage av folk som har smittat och dödat ,Det visar att viruset är sprider sig snabb .Så jag håller inte med (WHO).Jag tror att en del av länder de är håller på (SOCIAL CLEANSING). De vill att älder människor som svaga död.

 16. Shosh skriver:

  Tyvärr. Jag hyllar inte Sverige..

 17. Kati skriver:

  Hhhhhhhh strategi vilken strategi. Över 2500 döda. Och antal stiger upp varge dag. Andra lander har viruset under kontroll och här katastrof. De låter folk dö. Problemet att ingen klagar. Alla är tysta. De litar på tegnell. Hhhhhhhh.

 18. Lidya. skriver:

  Jag tycker att det inte är viktigt att stänga allt så att jag håller med Sveriges strategi 😊

 19. Moha skriver:

  Sverige regeringen de har kontrollerat system att inte smitta människor de har kämpat va bra Jobbat woooow kolla WHO vad säger profiler Sverige Jätte enkelt x love you min regeringen, bra Jobbat,

 20. k skriver:

  jag bryr mig inte om jag dör eller om min släkt dör. jag vill bara tjäna pengar åt regeringen och företaget som jag jobbar på.

 21. Socialdemokrat skriver:

  Sverige hanterar COVID 19 på ett bra sätt, såklart finns det bättre men gemför med USA/United states of amerika. Dem har många fler dödsfall än vi i sverige.Sen får man ha sin åsikt om det men här är min.