Vardags

kyckling

En man styckar en kyckling. Foto: Cornelius Poppe / TT

Många blir sjuka av kyckling

I somras blev många
som ätit kyckling sjuka.
De kräktes och fick ont i magen.
De hade blivit smittade
av bakterien campylobacter.
Bakterien kom från
färsk kyckling.
Det sade experterna
på Folkhälsomyndigheten.

Flera hundra människor
blev sjuka under förra året.
Men det är fortfarande
inte säkert att äta kyckling.

– Det är fortfarande många
fler än vanligt som blir sjuka
av färsk kyckling.
Det är viktigt att folk vet om det,
säger Anders Tegnell
på Folkhälsomyndigheten.

När man lagar kyckling
är det viktigt att steka
köttet ordentligt.
Bakterierna dör
när köttet blir riktigt varmt.

Vad tycker du om nyheten?

Kommentarer och regler

Skriv vad du tycker
om nyheten du just har läst.
Eller använd någon av
bilderna som visar känslor.

8 Sidor tar bort alla kommentarer
som bryter mot våra regler.

Skriv bara om sådant
som har med nyheten att göra.

Skriv ditt namn eller
kalla dig för något annat.

Men du får inte låtsas vara
en annan person som finns på riktigt.

Skriv inte elaka saker om andra.
Det gäller både personer,
grupper och religioner.

Fler liknande artiklar