Sverige

Någon äter varmkorv.

En man äter korv. Foto: TT

Korv och bacon kan ge cancer

Mat som korv, bacon
skinka och pastejer kan
ge cancer.
Det säger WHO,
organisationen för hälsa
i världen.

Det är mycket större risk
att få cancer av behandlat kött
än av en vanlig köttbit,
säger forskarna.
Kött som till exempel
gjorts om till korv.

Ingen vet varför
sådant här kött kan ge cancer.
Men forskarna tror att
köttet blir farligt när
det behandlas för att hålla längre,
utan att smaka dåligt.

Det är mat som gjorts
av ko, gris, lamm
eller vilda djur
som älg eller ren
som forskarna undersökt.

8 SIDOR/TT

27 oktober 2015

Vad tycker du om nyheten?
Kommentarer och regler

Skriv vad du tycker
om nyheten du just har läst.
Eller använd någon av
bilderna som visar känslor.

8 Sidor tar bort alla kommentarer
som bryter mot våra regler.

Skriv bara om sådant
som har med nyheten att göra.

Skriv ditt namn eller
kalla dig för något annat.

Men du får inte låtsas vara
en annan person som finns på riktigt.

Skriv inte elaka saker om andra.
Det gäller både personer,
grupper och religioner.

Fler liknande artiklar