Vardags

kyckling

Kycklingar i ett slakteri. Foto: Lars Pehrson / TT

Mer smittad kyckling än vanligt

Ovanligt många svenskar
blev smittade av en bakterie
i somras.
Bakterien heter campylobacter.
Människorna kräktes, fick diarré
och ont i magen.
Troligen hade de blivit smittade
av färska kycklingar.
Det tror Folkhälsomyndigheten,
som undersökt saken.

De som föder upp kycklingar
har börjat jobba på ett nytt sätt.
De slaktar några kycklingar
samtidigt som andra kycklingar
får leva vidare i samma hus.
Då ökar risken att smittor sprider sig.
Det kan förklara varför
bakterier spridit sig.

Du som lagar kyckling ska
alltid diska knivar och skärbrädor
noga. Stek också kycklingen noga.
Köttet ska bli helt vitt.
Då dör bakterierna.

5 oktober 2016

Vad tycker du om nyheten?

Kommentarer och regler

Skriv vad du tycker
om nyheten du just har läst.
Eller använd någon av
bilderna som visar känslor.

8 Sidor tar bort alla kommentarer
som bryter mot våra regler.

Skriv bara om sådant
som har med nyheten att göra.

Skriv ditt namn eller
kalla dig för något annat.

Men du får inte låtsas vara
en annan person som finns på riktigt.

Skriv inte elaka saker om andra.
Det gäller både personer,
grupper och religioner.

Fler liknande artiklar