Vardags

  • WEB_INRIKES

    Rikard Petersen odlar champinjoner. Foto: TT

  • Champinjoner

    Här är en odling med champinjoner. Foto: TT

Rikard odlar champinjoner

Rikard Petersen
var snickare i Stockholm.
Men en dag för 18 år sedan
bytte han jobb.

Han köpte ett företag i Skåne
och flyttade dit.
Han började odla champinjoner.
Champinjoner är en sorts svamp.

Efter 18 år har företaget
blivit större.
Rikard Petersen odlar
mer champinjoner.

Det är fler som köper
svensk svamp i affärerna.
Så har det blivit
under tiden med viruset corona.
Det märker Rikard Petersen
och andra som odlar svamp.

Experter tror att vi kommer
att använda svamparna
till olika sorters mat.
Vi kommer inte bara
att steka svampen.

Myndigheten Livsmedelsverket
säger att svenskar äter ungefär
två kilo champinjoner var
om året.

8 SIDOR/TT


9 mars 2021

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

4 kommentarer

  1. Anonym skriver:

    va mkt han odlar!!!!!!

  2. Dotter skriver:

    Gott!! Både som den är, eller tillagad. Stekt med smör och vitlök lite salt och peppar exempelvis eller gratinerat i ugnen med ost.

  3. alibaba skriver:

    på riktigt!!!

  4. V PRO skriver:

    Ok
    Jag äter inte svamp
    men det kanske är
    gott för andra 😁