Vardags

Någon häller kaffe i en kaffekopp med en sked vid sidan om.

Kaffet har blivit dyrare. Foto: AP/TT

Dyrare med kaffe

Här kommer dåliga nyheter
för alla som älskar kaffe.
Kaffet blir allt dyrare.

I juni blev ett paket kaffe
ungefär tio kronor dyrare
än månaden före.

Ingen annan mat ökade
så mycket i pris i juni.
Och experter varnar för
att kaffet kan bli ännu dyrare.

– Priset på kaffe ökar
mycket just nu, säger Ulf Mazur.

Han jobbar på Matpriskollen
som undersöker priserna på mat.

Kaffet blir dyrare för att
det är torka i Brasilien.
Mycket av kaffet som
vi dricker kommer därifrån.
Nu kan de inte odla
lika mycket kaffe.

Men det var nästan bara kaffe
som blev dyrare i juni.
Annan mat och dryck kostar
ungefär lika mycket som tidigare.

Frukt har till och med
blivit lite billigare.
Mest har priset minskat
på persika, melon och nektarin.

8 SIDOR/TT


10 juli 2024

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

33 kommentarer

 1. Bebi Peggy skriver:

  Brasilien får gärna skicka lite av sin torka hit till mig, så kan de istället få skyfall av mig. Jag är trött på att jämt bli blöt när jag går ut.

 2. Luisa skriver:

  du är rolig Bebi Peggy! Hur mår du? Vet du din rh faktor??? Alltså här i Bunkeflostrand kostade ett paket 40 sek och nu kostar ett paket Zoega kaffe 80 sek…! Så är det! Hur mår ni på 8 sidor??? Varför är det stängd under alla artiklar? Hälsningar M

 3. Bonksen skriver:

  Det låter inte bra 😭
  Jag älskar kaffe. Jag måste dricka kaffe varje morgon för att börja arbeta.

 4. Bebi Peggy skriver:

  Jag mår just nu inte särskilt bra. Hade svårt att äta i måndags. Har ont i ena höften. Det gör mest ont när jag ska resa mig från sängen. Blir irriterad på allt regn, särskilt med tanke på att jag emellanåt måste ut och promenera för att mjuka upp mina leder.

 5. Bebi Peggy skriver:

  Min RH faktor känner jag inte till. Men mitt blodsocker låg på 18 nu vid senaste provet.

 6. Äkta Theo skriver:

  Naäääääääääjjj!! Jag som älskar kaffe och så ska det bli dyrareeee!

  Löfbergs är bättre än Gevalia

 7. Bosse skriver:

  Kaffe vår bästa dryck

 8. F skriver:

  🥹🥹

 9. Daniel skriver:

  Det finns mycket säljare kaffe Etiopien också.

 10. Mr.L skriver:

  Det är dålig att vi har en problem med klimat.
  Vi behöver att använda bra leder snart eller vi ska har mer problem. Men vem är vi? Varför vi kan inte sprid lycka får alla.

 11. Luisa skriver:

  Hm! Jag tror att inom tio år kan vi betala för ett paket mjöl kanske 300 sek eftersom vi vill importera den från Amerika! Men problem med kaffe är stor eftersom om man har inte råd med kaffe så man vill dricka nånting annat och kanske väljer alkohol!

 12. Luisa skriver:

  Hej Bebi! Jag mår dåligt också…jag kräks några dag innan och känner mig konstigt! Jag promenerar varje dag men har också problem med fötter..fråga din rh faktor!!! Dricker du kaffe??? Äter du varm mat??? Har ni bara ett affär i Osby??? Te är bra också-men på affärerna är bara svart te…när priset ökar så mycket så den skapar problem…

 13. Luisa skriver:

  Te är inte alltid den bästa lösning…men jag dricker Jasmin te-den är dyrt!!! Men kanske de vill ge nånting lite billigare senare eftersom folk slutar köpa mat! Jag vet inte…ingen har råd med att köpa ett kaffe på 80sek!!

 14. Luisa skriver:

  Hur mår ni på 8 sidor??? Dricker ni kaffe där??? Är ni frisk??? Skriv gärna!!! Hälsningar M🥰

 15. Bebi Peggy skriver:

  Jag dricker inte kaffe. Vi har både ICA och Coop. Men Coop har så dyr mat, så jag handlar sällan där. Just nu har jag även problem med liktornar på höger fot. Har fått tid för fotvård nästa fredag.

 16. Bebi Peggy skriver:

  Det är inte ofta jag äter varm mat. Det blir mest kall pasta med någon grönsak. Det är mycket buller omkring mig. Det gör att jag får svårt att äta. Igår kväll var det någon som klippte sin häck med motorsåg.

 17. Luisa skriver:

  Jag har också ont i huvud flera dagar-så jag förstå dig bra! Det är så tyst här i bunkeflostrand…hm…du har det svårt ekonomisk! jag tänker att skicka dig paket -men klarar det inte just nu! Vad dricker du då?? Vad kostar ett paket Zoega på Ica där? Vad kostar ett paket zoega på COOP? Min man

 18. Luisa skriver:

  köper i stan nästan allt eftersom det är så dyrt här i Bunkeflostrand! Jag vet inte hur länge de vill höja priserna-men folk köper mindre-det ser jag! Utvecklingen är inte bra och folk svältar faktisk! Tappa inte humor Bebi Peggy-promenera varje dag…! Kram M

 19. Luisa skriver:

  Hur mår ni på 8 sidor?? Dog ni?? …eller??? Har ni mat??? Överallt de skriver att mat blev billigare medan det är inte sant!!! Vad gör ni??? Jag skickar fin låt från Karel Gott-Martina Balogova-SVET JE NEKONECNA PLAZ….vilket sort kaffe dricker ni??

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Luisa!
   Vi på 8 Sidor lever!
   Flera är lediga,
   de har semester.
   När vi jobbar dricker vi
   ganska mycket kaffe.
   Vi brygger kaffet.
   Ha det bra!

   Hälsningar,
   8 Sidor

 20. Bebi Peggy skriver:

  Jag dricker te gjort på kamomill eller pepparmynta på morgonen. Sedan blir det sockerfri juice eller sockerfri cola eller fanta. Jag dricker också en burk Nocco om dagen för att orka med allt elände. På kvällen dricker jag sockerfri nyponsoppa.

 21. Anonym skriver:

  Vad fin att ni skrev! Jag tänkte faktisk att ni kanske är sjuk eller frustrerad! så trevlig semestr till alla! Vilket sort dricker ni?M😊

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Vi dricker alla möjliga
   olika sorters kaffe.

   Hälsningar,
   8 Sidor

 22. Luisa skriver:

  Vad är ”NOCCO”? Kamomill är bra när du har ont i magen! Nyppon te är bra för att dricka alltid! Men det finns olika sort kaffe utan kofein och soja kaffe och så..men de priserna på te är också hemska! kaffe är dyrt men den instant variant kan bli bättre för dig kanske???

 23. Bebi Peggy skriver:

  NOCCO är en dryck där man tillsatt vitaminer och annat man blir pigg av. Det finns en liknande dryck som heter Celsius. Den brukar jag ibland köpa. Dessa drycker får endast säljas till vuxna.

 24. Luisa skriver:

  hm! Hej Bebi! Undvik NOCCO-de är farliga och dessutom du har dåligt matsmältning! Drck till ex på morgonen nypon te eller jasmin te…jag dricker just nu NOBLE KAFFE-min man köpte den på willy för bara 42 sek och den är jättegott faktisk! Pris är bra ochsmak också…

 25. Luisa skriver:

  så jag rekommenderar den till dig Bebi och till er på 8 sidor också! Kaffe har perfekt smak-den är inte stark och inte sur…hoppas att priser ökar inte, annars vill folk sluta köpa mat och äta ordentligt! Vet ni på 8 sidor vilket kaffe drack Milos Forman???

 26. Luisa skriver:

  Hej ni på 8 sidor! Det är interassant att ni dricker olika-jag trodde faktisk att ni har ett omtyckt sort! När ni är i Bunkeflostrand så ni kan dricka med mig och ko …här…trevlig sommarlov M💛🤠😎

 27. James skriver:

  Jag älskar dricka kaffe. Jag brukar dricka fyra koppar en kaffe om dagen. Det är dåligt att kaffe blev dyrare men Jag måste ta en dag i taget när Jag betalar kaffe. Eftersom Jag älskar kaffe så mycket, är det ingenting kan Jag göra om pris. Det gör inget. Jag är jätte arg att kaffe är dyrt.

 28. Luisa skriver:

  Hur gammal är du James??? Jag måste säga att du dricker för mycket kaffe! Hm-folk köper ändå kaffe men jag tycker att snart folk klarar inte köpa mat faktisk!!!

 29. Kaffe❣☕ skriver:

  Har ni tittat 8 sidor om dåligt klimatet för kaffe?😅
  Miljöpartiet ska få vet så fixar dyr kaffe. . . 🙄

  Vi är stark Sveriges kultur ord ”fika” kaffe kanelbulle så gott! 😉

 30. Luisa skriver:

  Zoega kaffe kostar 72sek här i Bunkeflostrand! Det är mycket enligt mig! trevlig sommar till alla och drick vatten istället!

 31. syefan skriver:

  Kaffet är ändå billigt förstår inte ert gnäll det är transporter och handlarna som gör sig en för stor vinst

Kommentera