Krönika
En matbutik utan mat
Det är spännande
att fundera på
hur framtiden kommer
att se ut.
En gång skulle jag intervjua
en man som jobbar med
att fundera ut
hur butiker för mat
kommer att se ut i framtiden.
– Det första du kommer att se
är att affären inte har någon mat
som du kan köpa, sa han.
Va!? En affär för mat,
men utan mat?
Det låter konstigt.
Vad skulle vi då göra i affären?
Jo, experten tror
att vi kommer att gå till affären
och titta på när olika kockar lagar mat.
Vi kommer att bli sugna på något
som vi ser och får smaka.
Vi kan kolla i ett recept i affären.
Och i en dator beställa det
som vi behöver för att laga det.
Sedan kommer några
att skicka maten
direkt hem till oss
från ett lager.
Kanske kommer en drönare
att landa med en påse med mat
utanför huset där vi bor.
En liten, radiostyrd helikopter
som kan bära en påse med mat.
Eller så har vi som en stor postlåda
där någon kommer och lämnar
maten som vi handlat.
Kanske är postlådan
som ett stort kylskåp?
Det kan låta otroligt.
Men vi har redan börjat handla
mycket mer mat i datorn
under tiden med viruset corona.
Så kanske är inte framtiden
så långt borta?
MARIE HILLBLOM
3 mars 2021
man köper färdig lagad mat att äta ibland men ibland är det gott att laga maten själv
Intressant
Jag tycker att folk vill alltid välja maten själv-men vissa saker vill man ändra-men ibland kan man till ex. bjuda en turkisk kok som visar hur man gör med auberginer och andra grönsaker som vi i Europa vet inte!
I Turkiet de gör kakor från pumpa-jag vet inte hur smakar den-jag använde den kunskap i min uppsats men kanske vill folk vända sig mer till privata säljare och köpa inte allt från supermarket…
Folk köper från supermarket stora mängd mat som har lång datum och senare kastar den-jag tror att färska mat blir popular igen och att laga det själv hemma!
På internet man kan beställa saker som är från andra länder och som finns inte i affären! Folk idag kan inte laga mat och det är synd!
Alltså din ide är bra-folk kan inte laga mat idag och köper färdigt! Till ex .savoy är så bra grönsak och ingen känner till den i affären! Den innehåll fler vitaminer! Man kan visa rätter från savoy…
Men blir inte det slöseri på el? Och fara för att få en drönare i huvudet om den störtar med varorna.
Jag tror mer lite enkelt på att man kan åka till någon närbutik där man förbeställt. Eller som förr att det kom en mjölkbil. Det blir inte lika mycket spontan-köp som affärerna kan tjäna på som nu att kunder plockar åt sig i kassan.