Vardags

Närbild på två händer. Den ena handen håller i en femkrona. Den andra handen håller i en plånbok.

Många har det svårt med pengar i Sverige. Foto: TT

Svårt med pengar

Det har blivit
svåra tider i Sverige.
Mat och mycket annat
har blivit dyrare.
Och det är dyrare
att låna pengar.

Det märks hos både
företag och människor.

En del företag tvingas stänga,
de går i konkurs.
Fler företag gick i konkurs i april i år
jämfört med april förra året.
Det är svårast för affärer
och företag som bygger hus.
Det är också färre
som startar nya företag.

Det har också ökat
att vanliga människor
inte kan betala sina räkningar i tid.
Det märks på att
betalningsanmärkningarna blir fler.
Det säger företaget UC.

8 SIDOR/TT


10 maj 2023

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

19 kommentarer

 1. Bebi Peggy skriver:

  Jag har inte sett några smörgåsrån från Göteborgs Kex på snart 4 månader. Och nu verkar det också som om sockerfritt godis och sockerfria kakor blivit en bristvara. Krossade tomater håller också på att försvinna från butikernas hyllor. Jag är trött på att ha det så här. Fy på er Regeringen!

 2. Vinter skriver:

  …e…regeringen stimulerar ”svar/grå tpolitik”…?…

 3. Bebi Peggy skriver:

  Mitt konto har sjunkit rejält sedan vi bytte regering. Idag lite mer än en vecka före pension har jag bara 7000 kvar på kontot. Den mat jag handlar idag går på runt 400 kronor om dagen. Förra året kostade samma mat mycket mindre. Regeringen vill säkert att jag ska bo på gatan.

 4. Bebi Peggy skriver:

  Jag har en trasig byrå i mitt sovrum. Tredje lådan saknas sedan ett halvår tillbaka. Min sovkudde är dessutom platt. Men jag har inte råd att köpa nytt. Detta pga överdrivet höga matpriser och en regering som inte bryr sig det minsta.

 5. Luisa skriver:

  Bebi jag planerar att köpa dig nånting-dessutom jag sparar dig lite pengar! Jag lever samma liv som du-på sommaren blev det så varmt att jag fick sår mellan mina bröst och hade inte råd att köpa annan bh!

 6. Luisa skriver:

  I sådana stunder är man ledsen att ingen bryr sig-senare min man köpte mig nya bh så det blev ok! Staten måste bryr sig mer om de sjuka faktisk….sjuk människa behöver mer pengar än frisk…

 7. Luisa skriver:

  Till ex. om min man lagar inte mat åt mig så jag är tvungen att köpa färdig mat och det kostar väldigt mycket! Just nu min man berättade att hans kompis hade eksem och staten betalade honom resa till Spanien för att bli av med det!

 8. Luisa skriver:

  jag gömmer dig inte Bebi-men jag måste först skicka brev och paket till andra människor och post kostar mycket…men om jag inte dör så du får nånting från mig! Kram M

 9. Luisa skriver:

  PS:post kostar mycket verkligen-det är fler brev jag måste skicka, så ha tålamod…jag tänker på dig!

 10. Anonym skriver:

  Allt är dyrt men inte lönen kommer blir svårt för familjen så har flera barn och barnbidrag det är fortfarande 1600 det är en skor kostar 900 kr det är tråkigt regeringen tänker inte på folk 🤷

 11. Mamma skriver:

  Jag är ensamstående mamma och jag är jätte fattig. Jag sa till barnet att hen måste äta 2 gånger lunch på skolan för att hemma lite mat och måste äta bara bröd med margarin. Hen går ingen på sport. Gammla kläder från secondhand. Vi vet bara hur är bli annan sort.

 12. Anonym skriver:

  8sidor kan du snälla sluta ta av mina kommenter

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej!
   Vi tar bort kommentarer som inte följer våra regler.

   Hälsningar,
   8 Sidor

 13. Luisa skriver:

  Hej MAMMA! Var bor ni? Hur gammal är dina barn? Skriv nånting-kanske vi kan lösa det på nån sätt!!!😢

 14. Luisa skriver:

  Jag tycker att bröd är jättedyrt och det kan vara en billig variant och att mat kostar jättemycket och man vet inte vad är billigare-om man måste laga mat eller äta bara bröd! Affärerna kan ge rabatt kanske…

 15. Anonym 13 skriver:

  Har också det ekonomiskt dåligt.
  Men man får kämpa på för sitt uppehälle.

 16. Mariusz skriver:

  Det är tråkigt, speciellt eftersom det finns många blygsamma människor i Sverige, äldre, hårt arbetande.

 17. Mariuszen skriver:

  En gång stod jag i 3 timmar och väntade utanför på en betongblandare och en gammal kvinna, knappt gående, kom fram och gav mig en godisbar och ett leende fullt av vänlighet. Det finns också giriga, arga och giriga människor – jag önskar att de börjar förneka sig själva kommer de att se att de var blinda.

 18. Luisa skriver:

  Alltså om mam köper bara den nödvändigt så pengar räcker…och naturligtvis vi kan bjuda varandra på maten och på kaffe…alltså varför vi lever???? en dag jag kan bjuda någon och andra dag någon kanske bjuder mig???!!!🙂😊