Sverige

En stor skylt där det står Migrationsverket. I bakgrunden syns ett stort grått hus.

Många måste lämna boenden som Migrationsverket har. Foto: TT

400 måste lämna boenden

Snart måste 400 flyktingar
och invandrare lämna
sina boenden.
De får inte bo kvar
i hus som tillhör Migrationsverket.
Och de får inte längre
pengar från staten.

Migrationsverket säger att
en domstol har bestämt
att det ska bli så.

De flesta som måste lämna
är unga människor
som går på gymnasiet.

Nu kommer det att bli
svårt för ungdomarna
och för kommunerna.
Det säger organisationen
Sveriges Kommuner och Regioner.

8 SIDOR/TT


29 januari 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

15 kommentarer

 1. Milena skriver:

  omg!

 2. Petra skriver:

  Bra som nyhet

 3. Namn skriver:

  otrevligt

 4. Anonym skriver:

  Jättebra!!

 5. Stefan skriver:

  Bara betala bidrag till de! Men värför det kommer att bli svårt för kommunerna?🙂

 6. Anonym skriver:

  Om migrationsverket kan inte ta hande om de värför tar emot de!

 7. Molly Mozzarella skriver:

  Alla mäniskor är lika värda.Dem behöver ochså ett hem.Jag tycker väldigt synd om dem…😡🤬😥😥😥

 8. Anonym skriver:

  Håller med dig Stefan!!!

 9. hussein ahmed skriver:

  det är otrevligt

 10. Anonym skriver:

  Bra ta inte mer flyttningar🙂

 11. jhan skriver:

  de inte bra

 12. Anonym skriver:

  Hej anonym Jag håller med ottoman De får pengar från kommunen och gör ingenting deras land trygg nu de får åka hem tillbaka och kolla från 2013 och till nu hur många personer dog pga vapen drog osv.. Sverige var mycket trygg land men inte som innan nu tyvärr

 13. Lifta upp varandra skriver:

  De som inte har varit hungriga förstår inte hur det är att vara hungrig. De som inte har upplevt hemska saker kan inte förstå hur det är. De som inte har varit I tråsiga och livs farliga båtar, de som inte har upplevt osäkrheten av liv och död förstår inte hur det är att sätta sitt liv i en situation som hanlar om liv o död.
  De som ni kallar flyktingar har kommit med stor hopp om att ha en bra framtid. Världen är orättvis som gör att de möter problem efter problem. De har inte lämnat allt de älskar bakom sig för det är roligt, utan de är tvugna att ta sådana livs avgörande beslut av olika anledningar.

 14. Anonym skriver:

  Har du upplevt själv? Ingen har tvingat flyttningar att åka med faliga båter vad snackar du om. Turkiet har tagit om hand alla flytningar över 5 miljön ingen var hungriga du kan tacka!! Du fattar inte hur mycket du har tur att de inte har kommit till Sverige kolla Italy och Danmark de får inte stanna heller gränsne helt stängde till flytningar

 15. Milena skriver:

  System måste göras om! Vissa människor behöver hjälp-men vissa fuskar! Dessutom Turkiet har på sin mark enormt stor mängd människor och lider på grund av det! Solidaritet var svensk värdering och lösning är att alla kämpar för fred och slutar med dumma konflikter!!!