Vardags

kött

Vi äter mer svenskt kött. Foto: A Wiklundf/TT

Fler väljer svenskt kött

Svenska folket äter allt
mer svenskt kött.
Kött från svenska grisar
är allra mest populärt.
73 procent av grisköttet
vi äter är svenskt.

Hälften av allt kokött
som äts i Sverige
kommer från svenska kor.
Det visar nya siffror
från Jordbruksverket.

Totalt äter människor
i Sverige i genomsnitt
87 kilo kött om året.
Så har det varit de
senaste fyra åren.

8 SIDOR/TT

19 september 2017

Vad tycker du om nyheten?

Kommentarer och regler

Skriv vad du tycker
om nyheten du just har läst.
Eller använd någon av
bilderna som visar känslor.

8 Sidor tar bort alla kommentarer
som bryter mot våra regler.

Skriv bara om sådant
som har med nyheten att göra.

Skriv ditt namn eller
kalla dig för något annat.

Men du får inte låtsas vara
en annan person som finns på riktigt.

Skriv inte elaka saker om andra.
Det gäller både personer,
grupper och religioner.

Fler liknande artiklar